sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:06

PLANURI | DOUĂ cariere ale CE Oltenia vor livra cărbune pentru noul grup energetic de la Rovinari


Secretarul de stat în Ministerul Energiei a participat la o întâlnire a autorităţilor române din domeniu cu reprezentanţii firmei chineze care ar trebui să investească în construcţia noului grup energetic de la Rovinari. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a reluat negocierile cu partea chineză, după ce proiectul a stagnat o lungă perioadă de timp.

Andrei Maioreanu: „Am participat, împreună cu dl. Toma Florin Petcu, ministrul energiei, și dl. Doru Vișan, secretar de stat, la o întâlnire cu reprezentanții companiei chineze China Huadian Engineering CO Ltd.
În contextul realizării la Rovinari, în parteneriat public-privat, a unei centrale termoelectrice, cu un grup energetic de 600 MW, am subliniat faptul că lignitul din Oltenia este o sursă importantă și sigură de energie pentru România. Producția de energie pe bază de cărbune contribuie semnificativ la asigurarea securității energetice a României și a regiunii.
Cărbunele pentru noua termocentrală va fi asigurat din carierele Roșia de Jiu, Pinoasa și Tismana.
Proiectul, cu o valoare investițională de aproximativ 850 milioane EURO, se bucură de susținerea Guvernului României prin Ministerul Energiei și este parte integrantă Programului de Guvernare și a Strategiei energetice”, a scris acesta pe facebook.
Toma Petcu, ministrul Energiei, a spus: „Discuţiile cu partenerii chinezi intraseră într-un ritm care părea să nu avanseze în spiritul în care părţile au convenit. Echipele de negociere au avut ultima întâlnire în urmă cu aproape un an, pentru ca, în tot acest timp, singurele discuţii să fie purtate doar prin corespondenţă. Am cerut atât CEO, cât şi Comisiei care funcţionează la nivelul ministerului, să analizăm principalele puncte în care părţile nu au cazut încă de acord şi să organizăm această întâlnire la Bucureşti prin care să stabilim un calendar accelerat de negocieri. Îmi doresc ca negocierile în cazul termocentralei de la Rovinari să ajungă într-un punct comun până la finalul acestui an, pentru ca investiţiile Chinei în România să poată începe”.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: