Ploile au făcut din nou prăpăd! COD ROȘU de inundații în Gorj


Vremea continuă să facă pagube. Mai multe localități din județul Gorj au fost afectate, ieri, de ploile torenţiale, fiind nevoie de intervenția pompierilor la Dăneşti, Hurezani, Logreşti, Schela, Novaci, Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia şi Prigoria.

Între orele 09.30-20.00 a fost instituit și COD ROȘU de „scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna și Olt”, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea.

Pompierii gorjeni au avut 17 intervenţii pentru evacuarea apei din gospodării, șase pentru evacuarea apei din beciuri şi o intervenţie pentru evacuarea apei dintr-o anexă gospodărească. „În urma precipitaţiilor abundente căzute pe teritoriul judeţului Gorj am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea mai multor situaţii de urgenţă generate de inundaţii. Concret, pompierii militari gorjeni au intervenit în localităţile Dăneşti, Hurezani, Logreşti, Schela, Novaci, Alimpeşti, Bengeşti Ciocadia şi Prigoria pentru evacuarea apei din mai multe gospodării şi beciuri.

Pentru o intervenţie promptă şi pentru siguranţa cetăţenilor, echipaje de pompieri din cadrul subunităţilor noastre, ale căror raioane de intervenţie nu au fost afectate de inundaţii, au fost dislocate în zonele afectate pentru a veni în sprijinul oamenilor care au avut nevoie de ajutor.

Din fericire, până în acest moment nu au existat situaţii în care să fie nevoie ca oamenii să fie evacuaţi, iar cotele râurilor, deşi au fost la un nivel foarte ridicat, nu au generat situaţii de urgenţă majore.

Pentru a preveni situaţiile de urgenţă generate de inundaţii, recomandăm cetăţenilor să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă să apeleze cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Bărbat găsit MORT într-un apartament din blocul Turn – Târgu Jiu! FOTO!

În urma cu puțin timp pompierii s-au deplasat la blocul Turn din zona 9 Mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: