duminică , 16 februarie 2020 - 21:19

Pneumologi de la importante centre de specialitate din țară vin la Târgu-Jiu

dobrita401

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie – Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuși” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 15-16 mai 2014, cea de-a V-a ediție a conferinței naționale interdisciplinare „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, la Hotel Brâncuși din Târgu-Jiu.

Evenimentul se desfășoară sub egida Societății Române de Pneumologie – Secțiunea de Tuberculoză și este coordonat de către unul dintre cei mai de seamă medici gorjeni, profesorul universitar doctor Constantin Marica, actual vicepreședinte al Societății Române de Pneumologie. Potrivit organizatorilor, printre liderii de opinie care au confirmat prezența se află: conf. univ. dr. Mimi Nițu, conf. dr. Paraschiva Postolache, conf. univ. dr. Oana Cristina Arghir, conf. univ. dr. Marian Olaru, dr. Iulia Capitănescu, dr. Spiridon Dumitrescu și mulți alții. Cea de-a V ediție a Simpozionului Național de Boli Respiratorii de la Târgu-Jiu are ca temă principală „Evitarea diagnosticului tardiv în patologia cronică respiratorie”. Simpozionul anual devenit deja tradiție în peisajul manifestărilor medicale reunește anul acesta pneumologi, infecționiști, medici de familie, kinetoterapeuți și specialiști în chirurgie toracică și oncopaliație. „Am ales ca temă centrală anul acesta diagnosticarea tardivă a afecțiunilor respiratorii cronice, deoarece consecințele acestei situații sunt dramatice. Începând cu medicul de familie, care trebuie să cunoască simptomatologia unei afecțiuni cronice respiratorii și să trimită urgent pacientul la medicul specialist pneumolog, până la diagnosticele uneori eronate sau superficiale, trebuie să recunoaștem pilonul rezistenței în acest fenomen. Așa cum spunea Laenec, marele pneumolog al secolului trecut, inventatorul stetoscopului, în pneumologie poți să fii surd, dar nu orb, deci medicul de familie trebuie să recunoască simptomatologia și să trimită urgent la medicul specialist pneumolog”, a declarat coordonatorul programului medical, prof. Dr. Constantin Marica.

În beneficiul pacienților

Vor fi abordate și teme non-medicale de actualitate, precum: noua consultație – un dialog al experților, importanța prevenției primare, comunicarea veștilor proaste – de la teorie la practică. Programul prevede și un curs pre-congres susținut de Prof. univ. dr. Constantin Marica, pe tema diagnosticului diferențial imagistic între tuberculoză și alte patologii. „Mă bucur să fiu din nou gazda acestui eveniment care și-a confirmat calitatea prin lectori, participanți și parteneri. La această a cincea ediție v-am pregătit un program care aduce în prim plan teme sensibile deosebit de interesante, această întâlnire fiind o nouă ocazie de a dezbate subiecte din sfera pneumologiei aflate la intersecția mai multor specialități medicale, tocmai pentru a facilita comunicarea și a genera soluții pertinente în gestionarea bolilor respiratorii, toate în beneficiul final al pacientului”, a declarat dr. ktp. Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, președintele Comitetului de Organizare al evenimentului.

Loading...

Citește și

Șoferul care a doborât recordul la alcoolemie s-a trezit în arest

Bărbatul din Novaci, considerat pericol public, după ce a fost depistat în trafic, conducând în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.