Pod rupt de peste un an de zile! Zece familii afectate!


Un pod din satul Ploșina, rupt din cauza apei care a erodat terenul de la picioarele construcției, este un real pericol pentru cetățenii și autoturismele care trec zilnic prin zona locuită de cetățeni de etnie rromă. Podul rupt se află în această situație de mai bine de un an de zile, timp în care s-au făcut mai multe demersuri de către cetățeni, consilierii locali și de viceprimar, pentru a se damara lucrări de reparații ale construcției. Din păcate, nici în prezent lucrările nu au început deoarece șeful administrației locale motrene este de părere că podul nu ar fi un pericol și poate rămâne în aceeași stare și în perioada următoare.

Podul spre comunitatea de rromi din Ploștina este afectat din vara lui 2017, totul accentuându-se în anul 2018, în urma ploilor abundente. Construcția, și în această stare, este tranzitată zilnic de zeci de persoane, de autoturisme și în special de copii, deși are balustrada căzută și o mare parte din suprafața betonată afectată.
Bulibașa din Ploștina s-a adresat autorităților locale de mai multe ori solicitând repararea podului dar și a căii de acces pietruite dar, din păcate, această investiție nu s-a realizat, pe motiv că nu există banii necesari. Ultima reperație și înlocuirea balustradei s-a realizat în 2016 când podul s-a consolidat și s-a pietruit întreaga cale de acces de la strada principală.
Șeful rromilor din Ploștina chiar îl acuză pe primarul liberal de Motru că nu prioritizează această investiție care este un real pericol pentru comunitate deoarece ar știi că romii din zonă votează în general PSD.

Zonă interzisă

De altfel, prin această zonă, spune bulibașa Niță, edilul local nu a mai trecut din campania din 2016, nedorind să știe cu ce probleme se confruntă comunitatea, indiferent că sunt sociale, culturale ori de zi cu zi.
În zonă se află și o școală, care este într-o stare avansată de degradare unde zilnic își desfășoară activitatea zece copii și pentru care primăria municipiului nu a făcut nimic, asta deși, chiar și la Motru, se militează, teoretic, pentru integrarea rromilor în societate.

loading...
Loading...

Citește și

Ce spune Aparegio despre stația de epurare a municipiului Târgu Jiu

Aparegio a transmis un comunicat de presă în care a vorbit despre staţia de epurare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: