sâmbătă , 16 noiembrie 2019 - 4:10

Poetul este un rege…

La Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, la inițiativa managerului instituției Ion Cepoi, debutează un nou ciclu de manifestări sub genericul “Poetul este un rege și i se cuvine un Tron”. Evenimentul, care va vaea loc vineri 25 octombrie 2019, la orele 11.00, la Sala de Expoziții “Florin Isuf”, deschide seria aniversărilor unor momente importante din viața membrilor actualei elite culturale a Gorjului, elită pe care inițiatorul o așează sub semnul Poeziei și al Poetului. Și aceasta pentru simplul motiv că a fi om de cultură nu este o meserie, ci o stare de spirit, o binecuvântare de care au parte doar puțini dintre trăitorii unui ținut.
Așadar, poet este și scriitorul și artistul plastic și artistul fotograf, și actorul și creatorul sau interpretul de muzică, și meșterul popular și dansatorul și cercetătorul, istoricul sau jurnalistul dedicat adevărului, omul de știință și medicul, juristul ori dascălul care înnobilează sufletul și mintea copiilor.
Pentru că singurul lucru pe care, de-a lungul miilor de ani, omul l-a adăugat naturii a fost cultura și arta. Ori acestor creatori le este închinat proiectul amintit.
Vă așteptăm, așadar vineri 25 octombrie 2019 începând cu ora 11.00 la Sala de Expoziții “Florin Isuf” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj pentru a lua parte la primul eveniment din ciclul de manifestări “Poetul este un rege și i se cuvine un Tron”.

loading...
Loading...

Citește și

Slujbă religioasă în amintirea eroului jandarm sublocotenent post mortem George Marchiș Răzvan

Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: