Poliția anunță amenzi uriașe pentru lipsa anvelopelor de iarnă


Polițiștii avertizează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de sezon, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă.
Până pe 1 noiembrie, Gorjul se află sub informare meteorologică. Se anunță vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte mai ales în zonele deluroase. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei, fără să aibă montate la mașină cauciucuri corespunzătoare, pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

„《Legea cauciucurilor de iarnă》 a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: 《M+S》, 《M.S.》, 《MS》 sau 《M&S》, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia 《all seasons》.
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

loading...
Loading...

Citește și

Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat din arest și pus sub control judiciar! DECIZIA ÎCCJ

Agentul din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, pe numele căruia a fost emis un mandat european …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.