Poliția economică, în control la o școală din Gorj! Profesorii, chemații la declarații!


La jumătatea săptămânii trecute, doi polițiști s-au prezentat la Școala Gimnazială Bălcești din comuna Bengești-Ciocadia, urmare unor sesizări legate de unele investiții realizate în incinta clădirilor care aparțin unității de învățământ. Practic, până la începerea anului școlar, dar mai exact anul trecut, în mai multe săli de clasă s-au făcut reabilitări și modernizări, fără a se apela la o firmă de construcții. Felul în care s-au făcut plățile sunt de competența poliției economice care, venită în școală după începerea noului an de învățământ a discutat cu cadrele didactice și a luat declarații de la acestea.

Primul care a dat declarație cu ocazia controlului a fost profesorul de religie, acuzat că ar deține ilegal funcția de director adjunct, acesta mai având și alte funcții de răspundere în școală, de profesor coordonator, diriginte și membru în CA-ul școlii. Totodată, respectivul este preotul satului Ciocadia.
Audiați au fost și alți dascăli din școală, fiind întrebați și de lucrările de modernizare făcute în ultimul timp în unitățile de învățământ aparținând școlii gimnaziale.
În școală sunt probleme și de altă natură, legat de împărțirea catedrelor în unitate, două învățătoare ajungând să prea fiecare la câte 7 elevi, una neavând post în unitatea respectivă.
Recent, în școală a fost prezent inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru, care a avut discuții cu directorul unității de învățământ dar și cu primarul localității care a cerut ca anumiți dascăli să activeze în școală fără să dea concurs.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.