Poliția la Muzeul Județean Gorj! Verificări, la contractele de presări servicii


Săptămâna a început „bine” pentru salariații Muzeului Județean Gorj, după ce luni s-au trezit cu poliția la ușă. Polițiștii au cerut informații și acte despre contractele de prestări servicii încheiate de instituție în ultimii ani, după ce și la ultimul control al Curții de Conturi s-au depistat aici prejudicii, beneficiarii acestor contracte eludând legea în ceea ce privește plata către bugetul de stat a impozitelor datorate.

În cauză există o reclamație, altfel polițiștii nu ar fi trecut pragul instituției de cultură în scop profesional. Cert este că în cauză există o anchetă care are la bază și date concrete din raportul Curții de Conturi încheiat în urma auditului financiar de anul acesta. În muzeu, lucrurile nu sunt calme, existând un conflict mocnit între salariați, cu risc de explozie, angajații poziționându-se de o parte ori alta a adevărului și a celor implicați direct în anchetă. Vizați de această analiză a poliției sunt tocmai foștii directori ai muzeului, care au încheiat contracte de prestări servicii/drept de autor cu muzeul considerându-se însă că nu au respectat obligațiile avute la fel ca salariații, vina nu aparține celor doi, ci personalului muzeului care nu le-a indicat că pot comite evaziune fiscală ori delapidare mai ales prin necunoașterea legii.
O bătălie mocnită se duce și pentru postul de director râvnit de Albinel Firescu, șeful Secției de Artă și Etnografie Curtișoara, care, în noul context politic, speră să-i ia locul lui Dumitru Hortopan, spun surse din muzeu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.