duminică , 15 decembrie 2019 - 0:01

Politicienii vor funcții de conducere în ANRE și companiile de stat!

retele-electrice_1

Generalul Gabriel Oprea pare că şi-a făcut socoteala că menţinerea PSD la guvernare ar depinde de UNPR – partid pe care îl conduce cu o mână de fier. Bursa.ro relatează că „gurile rele de prin parlament susţin că domnia sa ar fi orchestrat un adevărat asalt asupra companiilor energetice controlate de PSD şi Partidul Liberal Reformator (PLR), unde ţinteşte funcţii importante de conducere”.

UNPR ar fi prins un moment bun să ceară imperativ de la PSD postul de vicepreşedinte ANRE (reglementatorul pieţei noastre de energie, care ţine în mână veniturile consistente ale giganţilor energetici şi companiilor).
Trei posturi cheie din cadrul ANRE urmează să fie vacantate din 23 aprilie, mai menționează publicația.

Nu scapă de nărav

Politicienii nu scapă de năravul de a se băga în treburile companiilor cu capital de stat, un alt exemplu fiind și moțiunea de cenzură pe care o pregătește PNL fix pentru răsturnarea conducerii CE Oltenia cu intenția de a săpa la rădăcina Guvernului Ponta.

Presiuni politice

UNPR nu s-ar da în lături să acapareze şi conducerea Transelectrica SA (transportatorul naţional de energie, companie strategică de care depinde siguranţa sistemului energetic naţional), care a rămas, recent, fără doi directori şi un administrator. UNPR ar forţa chiar şi acapararea poziţiei de director general al Transelectrica, deşi compania a implementat cu succes ordonanţa 109 privind managementul profesionist, iar actualul director, Toni Teau, are de aproape un an această funcţie, mai spun jurnaliștii publicației de profil. Gurile rele din mediul politic susţin că asaltul va fi unul frontal, întrucât administratorilor şi directorilor Transelectrica nu li s-ar putea reproşa nerespectarea mandatelor şi planurilor, dar nu se ştie cum ar rezista unor presiuni politice puternice, care deocamdată, nu par să nu se fi manifestat în companie. „UNPR nu s-ar da în lături nici de la conducerea Complexului Oltenia”, potrivit Bursa.ro, companie care tocmai și-a modificat componența Consiliului de Supraveghere.
În sistemul energetic se vehiculează și că Gabriel Oprea ţine morţiş să-l impună pe Dan Plaveti la conducerea Hidroelectrica, după ce aceasta va ieşi din insolvenţă. Despre Plaveti se ştie deja că este pe lista scurtă pentru selecţia pe ordonanţa 109 şi că a fost şef la ANRE în guvernarea Boc.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: