duminică , 23 februarie 2020 - 17:02

Polițist din Târgu-Jiu, liber să poarte arme! Cum a ajuns omul legii să nu aibă voie să folosească pistolul


Agentul Gabriel Negoiță, de la Poliția municipiului Târgu-Jiu, judecat pentru luare de mită, poate din nou să poarte armă. Aceasta este decizia Tribunalului Gorj, menținută vineri de Curtea de Apel Craiova, care a respins acțiunea procurorilor după contestație. Instanța a admis solicitarea omului legii de revocare a unor măsuri preventive.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Negoiţă Gabriel. Admite cererea de înlăturare a obligaţiei, respectiv de a nu deţine, folosi ori purta arme, restul obligaţiilor impuse în sarcina inculpatului urmând a fi menţinute”, au decis magistrații Tribunalului Gorj.
Următoarea înfățișare în proces va avea loc pe 4 aprilie, când vor fi citaţi martorii lipsă cu mandat de aducere.

Omul legii este acuzat că ar fi comis 12 fapte. ”La data de 12 decembrie 2016, martorul denunţător I.C. a sesizat că, în vara anului 2014, a avut o altercaţie minoră cu două persoane care în timp ce se jucau cu o minge au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I.C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de Negoiţă Gabriel – agent de poliţie la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I.C. a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul Negoiţă Gabriel, care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul Negoiţă Gabriel l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului, întrucât o cunoaşte pe C.C., mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I.C., solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 de lei pentru a vorbi cu C.C. şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I.C. i-a înmânat numitului Negoiţă Gabriel suma de 200 de lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a contactat telefonic pe I.C. şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 lei pentru motorină, întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, Negoiţă Gabriel l-a mai contactat ulterior pe I.C. şi i-a mai solicitat 200 de lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris, unde a venit cu autoturismul de serviciu şi fiind însoţit de un coleg”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, de la începutul cercetărilor. Bărbatul se află la dispoziția IPJ Gorj.

Loading...

Citește și

ACCIDENT grav, cu 7 VICTIME, la Florești!

In jurul orei 09:30 am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta …

3 comentarii

  1. E bine ca are voie sa poarte pistolul , poate il si foloseste pe propria scafarlie .

  2. Draga redactor(😜😜😜😜), anavasileevaioniondeioniulicafarafrica, ce încercați voi sa transmiteți public, nu are vreo legătura cu sensul expresiei de “ a purta arma” ! Arma se poarta in prezent, doar de Garda de Onoare cand da onorul si de militarii care își saluta superiorii! Slabe speranțe ca cel prezentat in articol sa prezinte arma cuiva! Asa cum spune si in decizia instanței , are voie sa “ dețină, folosească….”! De prezentat mai greu, de regula prezentarea armei se face cu o pușca! Dar de unde sa știți voi…. Motiv pentru care , cineva ar putea sa ceara altcuiva, sa vi se interzică deținerea sau folosirea pixului, tastaturii sau orcicarui demers prin care v-ati putea transmite ideile , mai crete ca si circumvolutiunile! Redacție, pentru onoooor, pezentaaaati, pixul!

  3. Elena, doar atat au fost instruiti sa faca. Nu amvazut nici un drept la replica si se pare ca judecata este pentru mult mai putine fapte. Bine ar fi sa i dea in judecata sa plateasca pentru porcariile pe care le scriu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.