Polițiștii au comis-o: Tânăr reținut NELEGAL, după un scandal între găștile a doi rivali în dragoste. Avocat: Ordonanța de reținere a expirat în momentul în care a fost emisă!


Reținerea neleagă a unui tânăr din Motru, aruncă, din nou, o pată neagră pe imaginea poliției din orașul minier, instituția fiind măcinată, de-a lungul vremii, de scandaluri în care protagoniști au fost polițiști prinși la păcănele, băuți în timp ce mergeau la serviciu, protectori ai transporatorilor ilegali de cărbune ori camarazi de orgii bahice ai unor personaje controversate din zonă.
Practic, de această dată, un ofițer din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale a Poliției Motru l-a zvârlit în arestul IPJ Gorj, pe un tânăr de 20 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, în baza unei ordonanțe de reținere care a expirat înainte ca acesta să pășească în beciul poliției.

Când a început și când s-a terminat reținerea

Mai mulți tineri au fost implicați, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un scandal, care a avut loc în zona Casei de Cultură din Motru. Practic, s-au confruntat două găști, în urma unui conflict dintre doi tineri care-și disputau aceeași fată. O parte dintre aceștia se aflau în barul ”La Academie” când cei doi rivali au stabilit locul de întâlnire prin intermediul unor mesaje. La ora stabilită fiecare a venit cu câțiva susținători, iar de aici lucrurile s-au tensionat. La un moment dat, Ovidiu Edward Giurgi l-a lovit cu o bâtă din lemn, în zona capului, pe un tânăr de 17 ani, provocându-i leziuni traumatice. Minorul a ajuns la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
Poliția a fost anunțată după o oră și jumătate de la momentul scandalului, iar a doua zi, sâmbătă, poliția a început cercetările în acest caz, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, acuzația fiind de lovire sau alte violențe.

Cazul a fost preluat de subinspectorul Cristian Bogdan Dochian care, după patru zile, a decis reținerea lui Ovidiu Edward Giurgi, și a apreciat că măsura preventivă este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, fiind proporțională cu gravitatea acuzației aduse.
Astfel, printr-o ordonanță, subinspectorul Dochian a dispus reținerea lui Giurgi, pentru 24 de ore, ”începând de la data de 26.02.2019, ora 15,00, până la data de 26.02.2019, ora 15,00”.(?!)

„Trebuia să stea o singură clipă în arest!”

Din document se înțelege că măsura reținerii a expirat în momentul în care a fost emisă ordonanța, susține Victor Cristian Dumitrică, avocatul tânărului, care consideră reținerea abuzivă și nelegală.
”Reținerea este evident abuzivă și nelegală pentru că, de regulă, reținerea se dispune pe 24 de ore. După cum se poate observa în ordonanță a fost menționată perioada reținerii de la 26.02.2019, orele 15,00, până la … aceeași dată, 26.02.2019, orele 15,00. Practic ordonanța a expirat în momentul în care a fost emisă. Clientul meu nu putea fi dus în arest câtă vreme nu are un mandat, iar mandatul trebuie dispus în baza acestei ordonanțe, dar, conform acesteia, el trebuia să stea o singură clipă în arest. Acesta nu este o eroare materială, adică o greșeală care să poată fi interpretată, când vorbim despre măsuri preventive. Greșelile din dispozitivul ordonanței, cum este acesta, e o greșeală substanțială, iar ea nu poate fi remediată pe calea erorii materiale”, a afirmat avocatul.
Cristian Dumitrică spune că a încercat să facă demersurile legale la procurorul de caz pentru a desființa ordonanța, însă după orele 16,00 nu a mai găsit pe nimeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.
”În mod normal, trebuia ca procurorul de caz, care supraveghează urmărirea penală, să emită, în nume propriu, o nouă ordonanță prin care s-o desființeze pe aceasta ca fiind nelegală. Este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, dar nu este nimeni la ora asta decât jandarmul. Eu trebuia să fac plângere împotriva acestei ordonanțe, dar nu am cui mă adresa. Procurorul nu are cunoștință de abuzul poliției”, a adăugat apărătorul lui Giurgi.

Plângere la CEDO

Avocatul a ținut să precizeze că se va adresa CEDO, în acest caz, pentru privarea nelegală de libertate a clientului său.
”Din punctul meu de vedere, omul ăsta e reținut și va rămâne peste noapte în Arestul IPJ Gorj, în baza unei ordonanțe nelegale.
Voi depune plângere împotriva acestei ordonanțe care va fi soluționată abia mâine (astăzi, 27 februarie – n.r) și, în termen de 6 luni, ne vom adresa Curții Europene a Drepturilor Omului pentru privare nelegală de libertate”, a conchis avocatul Dumitrică.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

3 comentarii

  1. O adunătură de proști in politie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.