duminică , 20 octombrie 2019 - 13:05

Polițiștii de la „Economic”, pe urmele documentelor false depuse la licitația de 1 milion de euro de la CEO. Corpul de Control al companiei verifică dosarul firmei lui Lungan

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj efectuează cercetări în legătură cu suspiciunea că unele documente, depuse de firmele din grupul Romferex, controlat de omul de afaceri Ovidiu Lungan, în cadrul unei proceduri de achiziții la CE Oltenia, ar fi fost falsificate.
Corpul de Control al CEO a demarat verificări, în paralel, cu privire la aceleași aspecte și mai multor șefi din cadrul companiei, implicați în procedura de atribuire de 1 milion de euro, vor trebui să dea explicații.

Dosar deschis la IPJ

Ofițerii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj s-au autosesizat, după dezvăluirile din Gorj-Domino, cu privire la suspiciunile de fals în documentele depuse în cadrul procedurii de licitație pentru contractarea serviciilor de închiriere de utilaje de construcții cu operator, pentru carierele miniere, în valoare de 5 milioane de lei, adică aproximativ 1.075.000 de euro.

Trebuie spus că procedura de atribuire se află în faza evaluărilor tehnice a ofertelor și, potrivit unor surse din companie, în documentația depusă de Romferex Import Export SRL există suspiciuni că unele acte au fost falsificate.
Firma omului de afaceri Ovidiu Lungan a ofertat buldozere Komatsu cu putere mai mare de 155 KW pentru care ar încasa 295 lei/oră, iar în realitate, două dintre utilaje au o putere mult mai mică, de 142 KW, acestea fiind plătite cu 170 lei/oră. Acest aspect, extrem de important, este confirmat de reprezentanții Marcom RMC 94 SRL, dealerul în România al Komatsu, într-un document în care sunt detaliate caracteristicile tehnice ale utilajelor ofertate de Romferex.
Polițiștii cercetează dacă există neconcordanțe între datele tehnice din documentul eliberat de dealerul din România, chiar de la producătorul Komatsu Ltd. Tokyo – Japonia și rapoartele de inspecție întocmite de Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcții (ICECON SA), depuse de Romferex Import Export la dosarul – ofertă.
Trebuie menționat că ICECON nu a făcut publice anexele la rapoartele de inspecție nr. RI-046/16.03.2018, respectiv RI-040/15.03.2018, deși Gorj Domino a solicitat acest lucru președintelui Polidor Bratu, tocmai pentru a elucida misterul falsificării acelor documente.
Cele două rapoarte de inspecție au fost întocmit pentru un buldozer pe șenile model Komatsu, Tip: D65WX, Serie:67521, anul de fabricație 2005, care aparține firmei Romferex Import Export, respectiv pentru un utilaj de același tip, cu seria 63150, din 2001, care aparține societății Nic&Den Explorer SRL, la care asociat unic este fratele lui Ovidiu Lungan, după ce acesta s-a retras din calitatea de asociat, în martie 2015. Utilajele sunt depozitate în localitatea Bâlta, lângă Filiași, la stația de sortare de pe malul Jiului, deținută de Nic&Den Explorer SRL, acesta fiind și locul menționat în rapoartele de inspecție tehnica.

Documentele falsificate, sub lupa Corpului de Control al CEO

Corpul de Control al CEO a demarat, zilele trecute, o verificare cu privire la cele semnalate în Gorj-Domino. Potrivit unor informații, au fost solicitate unele documente din dosarul depus de firma lui Lungan pentru a fi comparate datele tehnice ale utilajelor cu specificațiile producătorului. Conform surselor citate, mai mulți șefi din cadrul companiei care au avut atribuții în cadrul procedurii vor trebui să dea note de relații.
Există speculații că cel puțin doi dintre directorii din companie ar avea interese directe în firma lui Lungan, mai exact aceștia ar deține utilaje și doresc să le bage la încasare la CEO, prin intermediul firmei paravan Romferex Import Export SRL.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Daca tot se apuca politistii de verificari ar putea cerceta toate documentele folosite la castigarea licitatiilor CEO din ultimii 7-8 ani . Ar avea mari surprize , fratii Lungan ,, cumparand ,, facturi de utilaje doar pentru a avea actele necesare la depunerea dosarelor . Sunt zeci de vanzari fictive intre firmele lor si TPSUD , Coremi etc doar sa aiba ce acte sa depuna la dosarele licitatiilor ulterior ( dupa castigarea licitatiilor) stornand facturile sau revanzand utilajele catre firmele emitente de facturi ,,,,la sac . En gross.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: