Polițiștii rutieri, plângere împotriva deputatului ce a inițiat proiectul radarelor presemnalizate

Polițiștii rutieri vor depune o plângere penală împotriva deputatului Florin Roman, cel care a inițiat legea radarelor semnalizate, și vor să-l dea și în judecată pentru defăimare. Deputatul a determinat o adevărată furtună în spațiul public. Florin Roman i-a jignit pe polițiștii de la rutieră, spunând că aceștia vor ca radarele să rămână în continuare ascunse pentru a încasa șpaga. Sindicatul Polițiștilor consideră aceste afirmații profund jignitoare și anunță că luni va depune o plângere penală la Parchet împotriva deputatului PNL.

„As vrea sa înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de preventie? Doar pentru ca dispare spaga? Doar pentru ca nu mai pot sta la panda? Doar pentru ca nu mai pot fi aroganți? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor in prezent pe șosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu va apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul ca in loc sa preveniți, voi pândiți și oamenii mor in accidente? Nu va mai satura nimeni de ciubuc?’ a scris deputatul pe facebook

Grupul Poliţiştilor Rutieri și sindicatul lucrătorilor de poliție consideră că onoarea Poliției a fost grav afectată de afirmațiile politicianului și vor pedepsirea acestuia, în justiție.

„Urmare apariţiei în spaţiul public a unei postări de pe reţeaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei şi prestigiului Poliţiei Române prin folosirea unor cuvinte şi expresii jignitoare la adresa tuturor poliţiştilor, catalogându-i drept şpăgari’ şi ciubucari’, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România, prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, analizează oportunitatea înaintării către unitatea de parchet competenţă a unei plângeri penale împotriva domnului deputat Florin Român, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 296 din Codul Penal. Totodată, se analizează şi posibilitatea înaintării către instanţa competentă a unei acţiuni privind denigrarea personalului Poliţiei Române, prin folosirea în spaţiul public a unor expresii sau cuvinte menite să aducă atingere onoarei şi demnităţii poliţiştilor”, au precizat reprezentanţii Grupului Poliţiştilor Rutieri din România, potrivit Mediafax.

Dumitru Coarnă depune personal plângerea penală

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, va depune personal luni plângerea penală la parchet. Sindicaliștii și polițiștii rutieri cer public conducerii Poliției Române să se delimiteze de afirmațiile deputatului Roman.

Aflând că va fi adus în fața justiției, deputatul Florin Roman a răspuns pe Facebook, precizând că ameninţarea cu un proces este oportună deoarece are ocazia să vorbească despre poliţişti.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO/ VIDEO: Intervenție dramatică la Aninoasa! S-a ars pe mai mult de jumătate din corp încercând să stingă un incendiu de vegetație uscată

Un vârstnic din satul Sterpoaia al comunei Aninoasa a suferit, luni, arsuri grave, pe 60 …

4 comentarii

  1. Inainte vreme , se dadea la radio o informatie despre prezenta masinilor de politie pe diverse tronsoane de drum si, sa ma ierte Dumnezeu, zic eu in bataie de joc se spunea cam asa: echipajul de politie se afla pe drumul… intre Rovinari si Tantareni. Bine canu ziceau ” pe tronsonul de drum Targ-Jiu -Craiova – Bucuresti -Braila. . Nimeni nu contesta necesitatea prezentei masinilor de la rutiera pe drumurile publice. Efectul psihologic al acestei prezentei are efecte deosebite in disciplinarea conducatorilor auto .Modul de lucru al politiei rutiere a lasat sa se inteleaga ca actioneaza ca si cand ar exista un plan de amenzi ,iar promovarea si bonusurile primite de politisti ar fi proportionale cu numarul de sanctiuni aplicate iar siguranta rutiera ar fi doar un efect colateral. Dupa parerea mea , problema trebuie sa inceapa cu rezolvarea infrastructurii . Luati de exemplu drumul european Targu -Jiu – Craiova , si pe trosonul gorjan, numarati treceile de pietoni si limitarile de viteza.Acest drum de 100km , declarat de 70km/h in localitati si 100km/h in afara, in cat timp se parcurge?Astea sunt problemele reale ale traficului. Politia sa fie prezenta si noi sa stim de ea , sa o vedem si lucrurile se pot imbunatati substantial.

  2. Faceti o verificare : de cate ori s-a modificat codul rutier in ultimii zece ani ? Apoi , care au fost consecintele acestor modificari cuantificate in nr. de accidente si veti constata ca : nr de accidente a crescut ; nr de amenzi de circulatie si valoarea lor in bani de asemenea au crescut. Si atunci trebuie sa ne intrebam : cui au folosit aceste modificari perpetue la codul rutier ? Sau a platit cineva pentru nerealizarea efectelor scontate ale modificarilor ? Pentru ca de fiecare data ni se spunea ca modificarile sunt necesare pentru reducerea nr de accidente. Eu consider ca principalele cauze ale cresterii nr de accidente sunt : crestrrea continua si rapida a nr de autovehicule ; rămânerea mult in urma a infrastructurii necesare pentru circulatia acestora . Acum dupa ce s-a marit foarte mult valoarea amenzilor , pe care sunt nevoiti sa le plateasca si legiuitorii ( parlamentarii ) , acestora nu le mai convine ca sunt amendati ca orice muritor de rând , mai ales pentru viteza , de niste agenti care stau pitulati dupa boscheti .Fiindca ei au nevoie sa parcurga distante lungi pe drumuri aglomerate in cel mai scurt timp s-au gândit sa-i determine pe politistii rutieri sa isi faca meseria ,, la vedere” ! Adica sa fie precum ,, pisica cu clopotei” . Dar prin demersul mentionat acum al politistilor ne dam seama ca de fapt ei nu sunt deloc interesati si instruiti sa faca preventie ( adica ii doare-n cot de cati oameni mor in accidente rutiere ) scopul lor fiind doar acela de a da cat mai multe amenzi , ca romanii au salarii de nababi si nu au ce face cu banii. Cam asa consider eu ca stau lucrurile cu legislatia rutiera.

  3. Instalarera de radare fixe si reducerea politiei rutiere.Cum este in UE.

  4. In primul rand este vorba de lipsa autostrazilor precum si de lipsa de educatie . Un popor needucat nu va respecta regulile sau legile . In tarile civilizate , cu conducatori normali la cap regulile sunt simple . Autostrazile si drumurile nationale sunt impanzite din km in km de camere radar fixe , in trafic circula masini de politie neinscriptionate dotate cu camere radar mobile ( de regula tip pistol) iar amenzile sunt foarte mari .Ai incalcat limitele de viteza in urmatoriii 5-7 km te trezesti din senin oprit de un echipaj de politie aparut iar cetatenii tarii respective primesc amenda prin posta . In nici o tara civilizata politicienii nu au curajul sa incalce legea fiind ea si cea rutiera . In orice caz instaurarea legii pe drumurile publice de la noi , implicit scaderea numarului de accidente nu se poate face decat cu inasprirea masurilor coercitive in cazul nerespectarii legislatiei . restul sunt palavre politicianiste.Nici un cocalar de politician nu va incalca legea rutiera in Franta sau Germania , ei sunt smei doar la noi in tara , cand sunt prinsi uzeaza da calitatea lor oficiala pentru a speria agentii de la rutiera . Afara sunt tinuti ca orice cetatean de rand cu mainile pe volan , la vedere .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.