Polițistul Frîntu află dacă face puşcărie. Vezi când!

politist-mita-223

Eugen Frîntu, polițistul din Fărcășești, care a fost condamnat de magistrații Tribunalului Gorj la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a atacat cu recurs decizia acestora. Abia la anul, în ianuarie, va afla Frîntu dacă va face sau nu închisoare pentru sticlele de bere (și nu numai – n.red.) pe care le primea ca mită.

Astfel, recursul în dosarul său se va judeca la Curtea de Apel Craiova. Primul termen a avut loc luni, dar magistrații craioveni au amânat judecarea cauzei până pe data de 21 ianuarie 2014, din cauza faptului că agentul Eugen Frîntu a solicitat timp ca să își angajeze un avocat apărător. „(..) Complet: CA22 – penal/ Tip soluție: Amână cauza. Soluția pe scurt: Amână judecarea cauzei având în vedere solicitarea inculpatului de a se acorda un termen în vederea angajării unui apărător. Document: Încheiere de şedinţă 25.11.2013”, scrie pe site-ul Curții de Apel Craiova. În primăvara acestui an, agentul de poliție Eugen Cristian Frîntu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Anchetatorii au spus că, în luna februarie 2013, Frîntu Eugen a acceptat promisiunea sumei de 500 de lei de la un martor denunţător (un patron din comună, pe care Frîntu și șeful său îl „iertau” de amenzi dacă acesta dădea șpaga potrivită – n.red.), iar în luna martie 2013 a pretins o sumă de bani, după care a acceptat promisiunea unei sume de bani şi ulterior a primit suma de 200 lei, în seara de 6 martie 2013, pentru a nu îşi exercita în mod corespunzător obligaţiile de serviciu, ca agent de poliţie, în sensul de a nu mai efectua controale la punctul de lucru aparţinând denunţătorului şi de a nu-l mai sancţiona contravenţional pe acesta. Vasile Piscureanu, fostul șef de post al Poliției Fărcășești, a fost scos de sub urmărire penală în ceea ce privește infracțiunea de luare de mită. „În baza art. 254 alin. 2 C.pen. raportat la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.pen., condamnă pe inculpatul Frîntu Cristian Eugen la 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) Constată că s-a dispus restituirea sumei de 200 lei către martorul denunţător Ciortan Mircea Mihai de către procuror prin rechizitoriul nr. 186/P/2013 din 20.05.2013. Constată că s-a dispus restituirea către martorul denunţător a celor 6 sticle de bere Timişoreana de câte 2 l fiecare, prin acelaşi rechizitoriu. Obligă pe inculpat la 1.500 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Temutul radar pistol, scos pe șoselele din Gorj

Poliția a pus toate radarele pe vitezomanii din Gorj, în weekend. Zeci de șoferi au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.