Poluare masivă peste satul Roșiuța! Garda de Mediu nici nu respiră


Localnicii din satul Roșiuța sunt poluați masiv în fiecare zi. Sătenii se plâng că aerul este de multe ori irespirabil, în timp ce în grădini nu le-au mai rodit nici măcar pomii fructiferi darămite zarzavaturile. Localnicii consideră că plătesc aiurea taxe și impozite locale, în timp ce autoritățile întorc capul de la problemele lor, ei având parte doar de boală de la unitatea minieră din apropiere.

Satul Roșiuța este poluat masiv de la cariera minieră situată la mică distanță de casele locuite de tineri, bătrâni dar și copiii foarte mici. Degeaba au fotografiat însă norii de praf de cărbune, localnicii, și degeaba au tot sesizat Garda de Mediu, că verificatorii vin, constată dar pleacă mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Când și când mai ard unitatea minieră cu câte o amendă modică să le reamintească șefilor din minerit că instituția care trebuie să aibă grijă de un mediu curat mai există în județ.
„Praf în Roșiuța și taxe de municipiu! La prosti merge și așa, unii cu bani, alți înghit praf. Doar e gratis”, a comentat cu amărăciune o localnică din Roșiuța, pe pagina sa de socializare, postând o fotografie făcută joi.
În aceasta se văd clar norii de praf care acoperă casele din apropierea carierei.
Mai mulți localnici au deschis procese unității poluante, pe motiv că praful de la concasare le reduce semnificativ viața lor și copiilor lor.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.