Post ocupat PE ÎNTUNERIC de un fost primar! Concursul aranjat de o PRIMĂRIE sfidează legea și bunul simț


Primăria Stănești, aceeași în care angajații au primit abia la începutul lui aprilie salariile restante pentru ultimele șapte luni de zile, urmare a actului de conducere dezastruos al primarului liberal Ștefan Blideanu, și-a permis să angajeze, în aceste zile, două noi persoane în instituția publică. Culmea este că unul dintre viitorii angajați, acesta urmând astăzi să mai susțină doar proba de interviu, și asta nu în primărie ci, atenție, în incinta Centrului de Informare Turistică, unde lucrează tocmai unicul candidat, este chiar fostul primar social-democrat al localității, Vasile Pîrvulescu. Evident că, în timp ce la Prefectura Gorj se sforăie, cerințele pentru post sunt realizate tocmai pe chipul și asemănarea candidatului Pîrvulescu.

Cu un tupeu de nedescris, în timp ce salariații Primăriei Stănești erau neplătiți de 7 luni de zile iar primarul se dădea rănit în public că îl atacă adversarii politici pe tema salarizării, edilul Ștefan Blideanu trăgea sforile necesare pentru a-l readuce în primărie pe fostul primar Pîrvulescu. Pe mână cu consoarta primarului, contabil-șef al instituției publice, Floarea Pîrvulescu, care aprobă astfel că primăria în pragul falimentului își mai permite să plătească salariile a încă doi angajați, se pregătesc cerințele pentru candidații care trebuie să le ocupe. Pentru postul de consilier clasa I, grad profesional superior, în cadrul compartimentului Promotor Local/Coordonator Activități Turistice și Culturale se cere astfel 9 ani vechime în specialitatea studiilor absolvite dar și competențe în domeniul turismului, dovedite prin certificat de calificare ca agent sau ghid de turism.

Fostul ghid de turism, viitor funcționar public!

Se cunoaște, de altfel, că fostul primar Pîrvulescu, în vara lui 2016 când a pierdut mandatul de primar în Stănești, după 16 ani de administrație, în urma scrutinului local, s-a mutat cu tot cu bagaje la Centrul de Informare Turistică, pe care el l-a înființat în ultimul său mandat, din fonduri europene. De altfel, tot primarul, prin intermediul unei firme de casă încheie un contract cu societatea respectivă, căreia îi asigură banii pentru funcționarea centrului, asta pentru câțiva ani de zile. La terminarea mandatului, în centrul care a costat 900.000 de lei, este angajat tocmai fostul primar Pîrvulescu, care ajunge să fie plătit iar din bani publici, ca și ghid de turism într-o localitate fără turiști și fără atracții turistice.

De altfel, chiar actualul primar Blideanu declara, la începutul mandatului său, în vara lui 2016, că în Stănești nu vin turiști, deoarece aceștia nu au ce vizita în comună.
Coleg de muncă cu fostul primar devenit, peste noapte, specialist în turism ajunge, evident, și cumnatul lui Pîrvulescu, totodată frate al contabilei-șefe a Primăriei Stănești.
Finanțarea a scârțâit pentru Centrul de Informare Turistică în ultimele luni, dar Pîrvulescu nu de bani se plânge, acesta urmărind, alături de actualul primar, care nu mai vrea un al doilea mandat la Stănești, să revină doar la butoanele instituției publice. Asta pentru a-și asigura astfel succesul candidaturii sale din 2020, din partea PSD, la Primăria Stănești.

La proba scrisă s-a luat lumina…

Și fără niciun fel de jenă ori frică de lege, primarul actual și fostul primar au pus astfel la cale un plan care să-i permită lui Pîrvulescu succesul electoral de peste 2 ani de zile. Ei au pregătit, cu susținerea nevestelor, astfel, postul vacant pentru Pîrvulescu, cerințele pentru ocuparea acestuia fiind realizate pe CV-ul fostului primar.
Evident că la prima probă de dosare nu s-a prezentat decât cel pentru care s-a scos la concurs postul. Și astfel, doar Vasile Pîrvulescu a ajuns pe 20 aprilie la proba scrisă. A obținut 84 de puncte la scris, în condițiile în care în timpul concursului, spun localnicii, s-a luat curentul în primărie. Chiar și fără lumină, orbește și pe întuneric, fostul primar a luat astfel nota 8,4 la scris.
Acest lucru este dovedit și de faptul că, la anunțarea rezultatelor, organizatorii concursului subliniază că proba de interviu de miercuri, 25 aprilie, de la ora 10.00 se va organiza în incinta Centrului de Informare Turistică a comunei Stănești, unde lucrează încă acest candidat Pîrvulescu, și nu la primărie.
De teama unei noi pene de curent, lui Pîrvulescu i se oferă astfel cadrul propice pentru a-și susține proba de interviu, în fața unei comisii din care face parte, culmea, și nevasta actualului primar.

Nevasta primarului Blideanu, secretarul comisiei de concurs

Iar ca tupeul primarului de a măslui, în familie, acest concurs, să fie maxim iar succesul garantat, secretarul comisiei de concurs care a analizat știința fostului edil Pîrvulescu a fost și este tocmai nevasta primarului Blideanu, mai exact Ana Blideanu. De altfel, Ana Blideanu nu poate fi decât recunoscătoare soților Pîrvulescu deoarece ei le-au dat curaj să-și angajeze, în mai 2017, fiul tot la primărie, adică director la căminul cultural din localitate. De altfel, odrasla soților Blideau a susținut tot un simulacru de concurs ca și cel aflat acum în desfășurare la Stănești.
Prin revenirea lui Vasile Pîrvulescu în Primăria Stănești se reîntregește astfel și familia Pîrvulescu, soț-soție, din primărie, familia Blideanu, cu trei membri, fiind toată compusă din bugetari aflați în slujba instituției publice.
În ciuda acestor matrapazlâcuri făcute pe față la Primăria Stănești, cetățenii localității se întreabă ce nota va obține astăzi, la interviu, fostul primar Pîrvulescu, și dacă concursul va stârni interesul Corpului de Control al Prefectului Florescu ori al ANFP.

loading...
Loading...

Citește și

Ministru secretar de stat, într-o vizită neanunțată la două dintre carierele miniere ale CEO

Andrei Maioreanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a fost prezent miercuri dimineață la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.