duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:59

Potrivit regulamentului, FCU va fi exclusă din campionat

adrian_mititelu

Situaţia a devenit mai mult decât dramatică la FCU Craiova. Echipa riscă să fie exclusă din întrecere, în vreme ce Mititelu a pierdut sediul clubului.

Potrivit regulamentului FRF, pentru a se înscrie în liga a doua, un club trebuie să prezinte cinci grupe de juniori care să evolueze pentru el în întrecerile aferente. În prima parte a sezonului, pentru FC Universitatea au prestat, la republicani A şi B, juniori de prin Sibiu, de la FC Interstar. Pe baza unui protocol, prin care Mititelu se obliga să plătească deplasările şi baremele de arbitraj. Patronii de la gruparea ardeleană nu au văzut niciun leu oltenesc; drept urmare, la ultimele patru programări, juniorii de la Interstar ce prestau pentru FCU nu s-au mai prezentat.

FC Universitatea, în afara reglementărilor FRF

Articolul 14 din ROAF, intitulat „Neprezentarea sau întârzierea la meciuri“, stipulează că „echipele de juniori care nu se prezintă la trei jocuri în acelaşi campionat vor fi excluse din competiţie şi sancţionate cu penalitate sportivă, iar cluburile respective vor suporta consecinţele prevăzute de regulament“. Cum regulamentul prevede că un club în B trebuie să aibă 5 grupe de juniori aferente, FCU ajunge în imposibilitatea de a îndeplini criteriile, urmând astfel să fie retrogradată.
Miercuri va fi şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF. Firesc ar fi ca acest caz, al FCU, să fie pe ordinea de zi. Surse federale au dezvăluit: „în acest moment nu se ştie ordinea de zi a şedinţei. Dar, dacă raporturile din partea observatorilor de joc au sosit, fără tăgadă că acest caz va fi analizat de Comisia de Disciplină. Lucrurile sunt destul de clare: regulamentul nu a fost respectat“.

Sediul clubului şi casa lui Mititelu, executate silit

FCU Craiova şi finanţatorul clubului au primit la începutul acestei săptămâni o nouă lovitură. Fără stadion, cantonament, teren de antrenament, antrenor, FCU este pe cale să-şi piardă şi sediul. Clădirea New York, unde fiinţează sediul clubului, va fi executată silit de CEC Bank. „Vă putem confirma că hotelul New York unde se află sediul  FCU va fi executat silit în termen de 30 de zile. De asemenea, și casa în care locuiește Adrian Mititelu va fi executată silit în contul unei datorii de 4 milioane de euro la CEC Bank. Finanțatorul FCU nu mai poate ataca sentința care este definitivă și irevocabilă”, a declarat executorul judecătoresc Claudiu Mocanu.

Mai mulţi jandarmi şi ziarişti, la protestul fanilor

Nici suporteri nu pare să mai aibă echipa patronată de Mititelu. După două săptămâni de promovare intensivă a mitingului de protest în ziare, pe reţelele de socializare, pe ziduri, ori cu afişe lipite pe stâlpii din Bănie, la eveniment au participat, potrivit Jandarmeriei Craiova, 180 de persoane. Aceştia au fost fanii mobilizaţi să scandeze la stadion duminică după-amiază. Acţiunea lor a rămas fără vreun rezultat concret.

loading...
Loading...

Citește și

Pandurii a câştigat al doilea amical al iernii

După remiza cu Vulturii Fărcăseşti, scor 1-1, Pandurii Târgu Jiu a dispus, miercuri, cu 4-1, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.