POVESTE de FILM la Mătăsari! „Am știut mereu că este fiica surorii mele. Eu doar am purtat-o în pântece!”

familie-fericita-MAIA

O impresionantă lecție de viață oferă o familie unită din comuna Mătăsari. Povestea lor pare ruptă din cărțile cu final fericit! Lidia Vîlsan nu a mai putut fi mamă dintr-o culpă medicală, dar, peste 18 ani de la tragedie, sora sa mai mică i-a oferit șansa vieții: tânăra s-a oferit să fie mamă surogat! Bianca avea atunci 24 de ani  și a adus pe lume pe fiica surorii sale. Maya este acum bucuria părinților săi, care se luptă în instanță pentru ca pe certificatul de naștere al micuței să fie trecută Lidia, mama naturală a copilei.

Lidia Vâlsan și soțul său sunt împreună de două decenii și mereu și-au dorit cu ardoare un copil. În urmă cu 18 ani, Lidia a pierdut o sarcină, iar dintr-o culpă medicală nu a mai putut rămâne niciodată însărcinată. „Am fost însărcinată. Era 1998, eram tânără. Copilul nu a trăit din vina medicilor. Am suferit o hemoragie și nu am știut că uterul mi-a fost scos și nu mai puteam avea copii niciodată. Nu îmi dădeam bine seama ce se întâmplă atunci”, a spus Lidia. Vestea că nu va putea deveni mamă a devenit o crudă realitatea după câțiva ani. Abia atunci a realizat Lidia că își dorește, atât ea cât și soțul său, un copil. Trecuseră 10 ani de când se căsătoriseră și aproape două decenii de când erau împreună. „După căsătorie, am început din ce în ce mai mult să îmi doresc să am copii. Am aflat că singura șansă este să găsesc o mamă surogat, o mamă purtătoare”, își amintește Lidia, care are acum vârsta de 35 de ani. Împreună au căutat soluții și au aflat că mama surogat este singura posibilitate.

Un vis implinit
Un vis implinit

A apelat tot la familia sa

Inițial, Lidia Vîlsan a apelat la una dintre surorile sale mai mari, dar la câteva zile, sora cea mică, Bianca, o tânără care atunci avea 24 de ani, s-a oferit să își ajute sora. După ce a chibzuit decizia, Bianca a acceptat să fie mamă surogat pentru fiica surorii sale. Tânăra a vrut ca sora sa să fie împlinită, deoarece știa că aceasta își dorea enorm un copil! „Inițial am apelat la altă soră de-a mea. Noi suntem opt surori. Bianca era în Italia și s-a oferit singură. Am găsit o clinică la Timișoara și am mers acolo. Bianca era sănătoasă, au prelevat din ovarul meu, am făcut multe tratamente ca să se poată face acest lucru. Până la urmă totul a fost bine și mulțumim lui Dumnezeu avem o fetiță minunată”, a declarat Lidia Vîlsan din Mătăsari.

„Eu doar am purtat-o în pântece! Este fiica surorii mele!”

Mama surogat
Mama surogat

Mama surogat era plecată la aceea vreme în Italia, acolo muncea de câțiva ani de zile alături de altă soră. Bianca a decis să își ajute sora să devină mamă și a știut de la bun început că sufletul pe care îl va purta în pântece este copilul surorii sale, adică nepotul sau nepoțica sa. În vara anului 2014, Bianca a adus-o pe lume pe Maya Constantina Vîlsan, fiica surorii sale. „Așa am simțit, am zis că vreau să îmi ajut sora. Eu puteam face copii, eram sănătoasă. I-am spus că o ajut, că o să încerc. Am venit în România și am început tratamentele. Am stat împreună cu sora mea și cu cumnatul meu un an și ceva, pe toată perioada sarcinii. Maya este o părticică din mine, este adevărat, am un sentiment aparte față de ea, dar este fiica surorii mele. Am știut mereu că este copilul surorii mele, am fost conștientă de asta de la bun început. După un an de la nașterea Mayei, m-am căsătorit, soțul meu știe situația. Acum sunt și eu însărcinată, vom avea un băiețel și suntem fericiți! Maya nu este copilul meu, eu doar am purtat-o în pântece!”, a afirmat Bianca, mama surogat și mătușa micuței Maya.Mama naturală a Mayei nu apare pe certificatul de naștere

Mama naturală
Mama naturală

De când s-a născut fetița și până în prezent, Lidia și soțul său, Dumitru, încearcă prin instanțele de judecată să rezolve problema certificatului de naștere al copilei. În dreptul mamei este trecută Bianca, mama surogat, iar la tată, cumnatul său. „Nu reușim să o punem pe Lidia  pe certificat. Ne tot judecăm. Am dat în judecată după ce s-a născut Maya, am câștigat la Judecătoria Motru, însă au făcut procurorii recurs. Acum ne judecăm la București, vom ajunge și la CEDO dacă este cazul! Numele soției mele trebuie să fie în dreptul mamei Mayei!”, a spus Dumitru Vîlsan. Au o speranță, căci o familie din România a reușit deja acest lucru, creându-se astfel un precedent.  Cuplul Vîlsan a citit dosarul mamei care a învins instanța din România și sunt încrezători. „Inima mea, iubirea mea!-așa îi spun Mayei tot timpul! Este bucuria noastră….Vom reuși să o trecem și pe Lidia pe certificat”, spune Dumitru, tatăl micuței.loading...
Loading...

Citește și

Sesizări grave făcute de o gorjeancă la adresa unei firme din Târgu Jiu!

O gorjeancă sesizează prin intermediul paginii sale de socializare faptul că o firmă din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: