Povestea lui tanti Lenuța din Săulești te va impresiona până la lacrimi! Are 99 de ani și își ține SICRIUL pe verandă

tanti-lenuta-x

Pe Elena Brujan, sau tanti Lenuța, așa cum o știe toată lumea din satul Purcaru, aflat pe dealurile Săuleștiului, am găsit-o stând pe pat și sorbind dintr-o cană, un ceai. Cu fața brăzdată de urmele trecerii timpului, tanti Lenuța a crezut că suntem rude venite în vizită și ne întreba curioasă, „ale cui sunteți voi?”, iar cu o mână încerca să își dea baticul la o parte pentru a ne putea auzi.

Nu are curent şi nici mâncare
Situaţia bătrânei este atât de grea, încât niciodată nu a avut bani pentru a se racorda la curent. Oricine vrea s-o ajute, oferindu-i o fărâmă de omenie şi câteva lucruri pentru strictul necesar, poate lua legătura cu un redactor al ziarului nostru sau cu un asistent social din cadrul Primăriei Săuleşti.

tanti-lenuta-(2)

tanti-lenuta-(7)

Tanti Lenuța are 99 de ani, trăiește într-o căsuță din chirpici cu două camere, iar singurul lucru pe care îl spune tuturor celor ce o vizitează este că ar trebui pusă la zid și împușcată. Vorbele ei te cutremură, însă cel mai șocant lucru din casa bătrânei este sicriul. Opârșeul, așa cum îi spun oamenii locului, stă ascuns sub o cârpă ruptă pe veranda bătrânei și este plin de praf, semn că a fost achiziționat de ceva vreme. Singura fericire a bătrânei sunt două femei din sat care îi deschid ușa de câteva ori pe zi pentru a-i aduce de mâncare. Nu am putut purta un dialog cu tanti Lenuța, însă femeile care au grijă de aceasta ne-au povestit că locuiește singură de mai bine de 40 de ani. „E singură de când eram eu foarte mică, iar acum am 45 de ani, nu îmi aduc aminte de soțul ei, însă știu de la părinții mei că nu au avut copii și nu au nici rude. Ar avea o nepoată îndepărtată, dar nu s-a interesat niciodată de ea. Din păcate, tanti Lenuța nu aude bine. Cu noi s-a obișnuit și știe cine suntem. Pe dumneavoastră crede că vă cunoaște, dar i se pare! Mereu a fost o femeie de treabă, a muncit pe lângă casă, în agricultură, dar nu a avut serviciu. De aia nici nu are pensie. Noi venim în fiecare zi și îi facem focul și îi dăm să mănânce. Stă singură în căsuța ei. Nu mai poate ieși din casă. E bătrână rău! Când e frumos afară, o mai scoatem aici pe verandă și se uită pe drum”, ne-a povestit Mariana Petrescu, una dintre femeile ce au grijă de tanti Lenuța.

tanti-lenuta-(10)

La anul, tanti Lenuța aniversează 100 de ani

tanti-lenuta-(3)

La anul, când tanti Lenuța va aniversa împlinirea a 100 de ani, cu siguranță, reprezentanții Primăriei Săulești o vor sărbători. „Elena Brujan este cel mai bătrân membru al comunității noastre și la anul va împlini 100 de ani. Nu are copii și nici familie, căci soțul său a decedat cu ani în urmă. Este singură, însă de dumneaei are grijă o vecină. Femeia vine zilnic la tanti Lenuța și îi aduce de mâncare și o ajută, mai vorbește cu ea. Este greu, dar măcar există cineva care are grijă de ea! Nu a avut copii, a fost căsătorită. Nu a muncit niciodată și nu are pensie. Trăiește dintr-un venit de 150 lei pe lună, însă vecinii o ajută fiecare cum poate. De la Primărie trimitem lemne și dacă este nevoie de ceva, suntem anunțați”, a spus Luciana Cojocaru, reprezentant al Primăriei Săulești.

Loading...

Citește și

Calendarul complet al examenului de Bacalaureat 2020

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 începe pe 9 iunie 2020 cu proba de …

7 comentarii

 1. Duduie,acela este un pridvor.Cauta matale in DEX daca nu stii ce inseamna

  • Maria ar trebui sa taci mai bine! VERÁNDĂ, verande, s. f. Galerie exterioară (balcon sau terasă acoperită), închisă adesea cu pereți având numeroase ferestre, care alcătuiește anexa unei locuințe

   • exact,Vasile,galerie exterioara,cu numeroase ferestre(are origine in lb franceza unde verre inseamna geam,sticla).Eu in imagine vad un pridvor.Dar daca tu si autoarea articolului vreti sa pareti interesanti,atunci furculition sa fie

  • E bine ca doar asta te intereseaza pe tine…vai de voi!

  • Chiar conteaza ca e veranda sau pridvor ???Asta era tema articolului ????

 2. coparseu ..nu oparseu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.