PREFECTUL Florescu, REACŢIE în SCANDALUL de la ALBENI


Reprezentantul guvernului în teritoriu anunţă că va emite un ordin prin care va forma o comisie care va face noi verificări la Primăria Albeni.

Prefectul de Gorj a reacţionat după ce cotidianul nostru a relatat că primarul Ionuț Stan i-a anunțat pe cetățeni că va opri apa, iluminatul public și activitatea primăriei din cauză că este blocat de consilierii locali. Ciprian Florescu i-a cerut șefului corpului său de control să verifice ultimele sesizări venite pe adresa Prefecturii privind problemele de la Albeni. Reprezentantul guvernului vrea ca noua comisie pe care o va forma să verifice cum s-au cheltuit banii din bugetul local pe 2018, dar şi de ce angajaţii se plâng că nu-şi pot desfăşura activitatea din cauza primarului Ionuţ Stan. “Nu ştiu ce are de gând să facă domnul primar sau consiliul local. Se pare că lucrurile nu intră deloc pe un făgaş normal în ceea ce priveşte administrarea unităţii administrativ-teritoriale. Am discutat cu şeful Corpului de Control al Instituţiei Prefectului. L-am rugat să studieze foarte bine ultimele petiţii şi plângeri care ne-au venit în ceea ce priveşte situaţia de la Albeni. Am decis ca, în zilele următoare, să semnez un ordin de constituire a unei comisii care să verifice şi alte aspecte. Vom merge pe o cu totul altă tematică decât cea pe care am mers la controlul trecut. Vreau să discut şi cu alte instituţii care pot interveni în ceea ce se întâmplă la Albeni. Situaţia a ajuns într-un punct critic.Din nefericire, nu numai cetăţenii au de suferit. Se pare că şi angajaţii primăriei se află în situaţia de a nu-şi mai putea executa aşa cum trebuie prerogativele şi sarcinile de serviciu. Nu trimitem controale la Albeni pentru a decapita pe cineva, ci pentru a verifica legalitatea modului în care se desfăşoară activitatea la primărie. Vrem să vedem şi cât de bine au fost folosite resursele financiare din bugetul pe anul 2018, de s-a ajuns în situaţia prezentată în mass media. Vreau să se facă lumină. Să vedem în ce situaţie e primăria Albeni şi să stabilim care sunt modalităţile de ieşire din acest impas”, a declarat Florescu.

loading...
Loading...

Citește și

Romanescu, după REPARTIZAREA BANILOR de la CJ: Suma e INSUFICIENTĂ

Primarul Municipiului Târgu-Jiu susţine că suma alocată, săptămâna trecută, de la Consiliul Judeţean este mai …

2 comentarii

  1. Platitorul de impozit

    Domnule Prefect,tot judetul este in situatia respectiva,de ce va faceti ca nu cunoasteti acest lucru.Primariile sant pline de functionari care nu fac nimic decat a incasa salariul,secretari deleaga atributiile devenind vatafi.Legiile fondului funciar mai asteapta inca 30 de ani de aici incolo,implementarea cadastrului gratuit in Gorj nu intreseaza pe nimeni,terenuri nemuncite,mizerie etc. Domnule Prefect asta este Gorjul.

  2. Pe asta nu il ajuta nici fata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.