Prefectul Rujan i-a dat peste degete unui primar! Edilul a impus contravenții discriminatorii


Cristinel Rujan, prefectul de Gorj, a transmis pe data de 1 octombrie Consiliului Local Turcinești și edilului local Dumitru Modrea un document care atestă că hotărârea luată de acest organism în data de 30 iulie 2019 privind stabilirea și sancționarea unor contravenții pe raza comunei s-a luat cu încălcarea dispozițiilor legale. Este vorba despre faimosul proiect propus de Modrea care sancționa cetățenii care își parcau utilajele agricole pe marginea drumului. Prefectul le-a cerut consilierilor prin adresa în cauză să reanalizeze actul administrativ în cauză în vederea revocării sau modificării lui.

La finalul acestei luni, CL Turcinești trebuie să-l informeze pe prefectul Rujan dacă a pus în aplicarea cerința reprezentantului Guvernului în Teritoriu legat de hotărârea nr.37 din 30 iulie 2019, în caz contrar prefectura va da în judecată primăria în vederea anulării hotărârii în cauză. De altfel, la fel ca și Gorj-Domino care a relatat despre hotărârea discriminatorie, și prefectul a constatat că în cauză nu era respectată legea, fiind, de fapt, doar a răzbunare a primarului la adresa unui cetățean care nu l-a susținut electoral.

Pășunat ba, amenzi da

Într-un alt proiect aberant, propus tot atunci, Modrea le cerea aleșilor să interzică pășunatului pe domeniul public și privat deși comuna nu are islaz comunal iar puținii cetățeni care mai au animale pășunează pe terenurile folosite ca fânețe, în devălmășie. Acesta nu a trecut, chiar și aleșii liberali fiind împotrivă.
A trecut atunci, în schimb, cel care propunerea sancționarea cetățenilor care dețin utilaje agricole și le parchează pe domeniul public. Săgeata era îndreptată împotriva familiei Pigui care deține câteva utilaje agricole care nu încurcă pe nimeni, nici măcar traficul rutier din zonă.

Loading...

Citește și

Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara

Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.