Președintele CS despre revocarea Directoratului CEO: În cazul angajării răspunderii patrimoniale în sarcina unor membri ai Directoratului, mandatul acestora încetează de drept!


Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO, a declarat, joi seara, într-o intervenție telefonică la un post local de televiziune că, supraveghetorii au hotărât, în urmă cu două săptămâni, ca Directoratul și Direcția legislativă a companiei să ducă la îndeplinire măsurile care presupun repararea unor presupuse prejudicii în dauna CEO, constatate prin raportul Corpului de Control al ministrului Energiei.
Mai exact, juriștii companiei trebuie să formuleze acțiuni în răspundere patrimonială în instanță, împotriva celor care au condus CEO. În cazul în care membri ai Directoratului vor fi acționați chemați în judecată, în răspundere patrimonială, mandatele acestora încetează de drept.

Președintele CS al CEO, Dumitru Mărculescu, a afirmat că două dintre contractele de mandat ale membrilor Directoratului, mai precis ale lui Constantin Bălășoiu și Dan Vasile, sunt încheiate peste termenul legal, în condițiile în care acestea expiră în noiembrie 2021. ”Acestea vor fi reduse. Toate contractele de mandat se vor termina în luna octombrie 2020”, a precizat șeful CS la AccentTV.
Mărculescu a explicat și ce a făcut CS-ul cu privire la angajarea răspunderii patrimoniale pentru presupusul prejudiciu constatat de Corpul de Control al Ministrului Energiei și în ce condiții încetează mandatele unor membri ai Directoratului, în contextul în care există speculații că întreg forul de conducere al CEO va fi revocat. ”În cadrul angajării răspunderii patrimoniale împotriva, în sarcina unor membri ai Directoratului, conform statutului, pot exista situații în care, o dată pornită răspunderea patrimonială și acest lucru să fie votat cu două treimi în CS, nu face altceva decât să ducă la încetarea de drept a acestor mandate. La ultimul CS, noi am hotărât măsurile care trebuie luate de către Directorat și Direcția legislativă să pună în aplicare planul de măsuri, sub aspectul ducerii la îndeplinire a măsurilor care presupun repararea unor presupuse prejudicii în dauna CEO, constatate prin acel raport al Corpului de Control al ministrului Energiei. O acțiune în răspundere patrimonială trebuie redactată de către juriști. Noi, la următorul CS trebuie să vedem cu juriștii au întocmit acțiunile în instanță referitoare la punerea în executare a acestor măsuri, iar de acolo vom ști dacă este vorba despre persoane care fac parte din actualul Directorat, care au făcut parte din Directorat sau dacă sunt persoane care au făcut parte din CS pentru că situațiile sunt diferite cu privire la aprobarea demarării procedurii de răspundere patrimonială”, a completat Mărculescu la Accent TV.
Următoarea întrunire a CS al CEO va avea loc săptămâna viitoare, mai exact, marți, 18 februarie a.c..
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.