Președinții de Federații din CEO, la întâlnire cu ministrul Popescu! Au cerut și obținut măriri salariale și au avertizat că minerii ies în stradă


În cursul dimineții de ieri, liderii celor patru Federații sindicale din CE Oltenia au avut o întâlnire, programată, cu ministrul demis al Economiei, Virgil Popescu, cu privire la negocierea noului CCM și a posibilităților companiei de a le asigura îndeplinirea cererilor lor ce implică creșteri salariale. Ministrul a fost deschis la discuții și a promis o majorare a acestor drepturi pentru angajații companiei din Gorj deși administrația la prezentarea proiecției de buget nu a venit cu promisiuni prea multe. De fapt, creșterile anunțate de administrație s-au oprit la 8% brut, lucru considerat de neacceptat de către sindicaliști.

Adrian Marciuc și Căldărușe de la Federația Univers, Pârvulescu de la FNME, Constantinescu de la Federația Energetica și Licurici de la Federația Petrol și Gaze sunt cei cinci reprezentanți ai federaților semnatare a CCM prezenți joi la discuțiile cu ministrul Virgil Popescu.
În calitate de președinte al Comisiei de Negociere, discuțiile au fost inițiate de Marciuc care a solicitat mărirea fondului de salarii pentru noul contract colectiv de muncă aflat în discuții.
Practic s-ar fi obținut o majorare a primelor anuale, trei la număr, care ar urma să crească de 1100 de lei la 1300. De asemenea, majorată ar fi fost, la discuții, și prima de cărbune care ar fi crescut de la 600 la 1000 de lei.
La salarii s-ar fi adăugat la fiecare angajat un brut de 540 de lei. Vor rămâne, conform legii, vouchere de vacanță și tichetele de masă, ultimele crescând la 20 de lei pe fiecare zi lucrată din lună, iar primele la valoarea salariului minimului brut pe economie.
Ministrul a mai promis că prin plecarea naturală la pensie a câteva sute de angajați, în această vară, în august banii prevăzuți la fondul de salarii pentru cei plecați va fi redistribuit la cei rămași în companie.
Rămâne de văzut dacă cele promise de ministru vor fi însușite și de administrație la negocierile viitoare ale CCM.
În acest cadru s-a discutat și de o potențială insolvență a CEO, stabilindu-se ca toate bonusurile pentru angajați în nou CCM și sporul de producție să fie trecute în CIM(contractul individual de muncă). Astfel salariile angajaților vor fi protejate.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.