Prestator CEO, în pragul INSOLVENȚEI!

minprest_

Situația Minprest Serv. Rovinari se înrăutățește pe zi ce trece. Prestatorul de servicii în minerit are de recuperat nu mai puțin de 60 de miliarde de lei vechi de la CE Oltenia 

Problemele financiare ale celui mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România afectează grav și societățile la care CEO este acționar majoritar. Minprest Serv Rovinari are conturile blocate de aproape două luni. Are datorii la bugetul de stat și furnizorii neplătiți. Directorul Gabriel Giorgi avertizează că dacă situația nu se va debloca, prestatorul riscă să intre în insolvență.”De la CEO ni s-a spus că nu sunt bani. În ultimul timp, ne-au spus că au început să intre bani, dar sunt foarte mulți furnizori cărora trebuie să le plătească. Sunt 60 de miliarde, dintre care 40 de miliarde sunt scadente și pentru o parte din cele 40 de miliarde facturăm penalități. Sunt întârzieri de plată mai mari de 90 de zile. Există risc de insolvență. În ultimul timp am plătit doar salariile angajaților , pentru că sunt prioritare. Fiind pusă poprire pe conturi, tot ce ar trebui să intre în contul nostru, se duce direct la stat, dar salariile sunt prioritate și în momentul în care e data de salariu intră bani, dați de CEO. În ultimul timp doar salariile le-am plătit și foarte puțin către stat, ultimele două luni. Am avut repetate întâlniri și discuții cu domnul Ilie, dumnealui este bine intenționat și încearcă să găsim soluții ca să ieșim din acest blocaj financiar”, a declarat șeful Minprest Rovinari.

„Suntem pe muchie de cuțit. Cel mai grav ar fi falimentul”

Șefii Minprest Rovinari și-au propus să încheie anul 2016 cu un profit de 1,5 miliarde de lei vechi. Gabriel Giorgi spune că banii s-au dus deja pe apa sâmbetei pentru că s-au plătit penalitățile la bugetul de stat. „Noi trebuie să deblocăm situația financiară, pentru că dacă nu ne deblochează conturile, nu o să putem să plătim furnizorii care deja sunt la limita maximă a așteptării și ne tot trimit notificări și de aici mai departe, neavând echipamente , neavând materiale, ne mai putând să facem deplasări, nu putem face nimic. Deja avem trecută perioada aceea scadentă a facturii și trebuie să plătim și noi furnizorii. O să ajungem să deblocăm conturile și o să plătim și furnizorii și tot, dar deja Minprest a plătit peste două miliarde penalități către stat , în condițiile în care noi ne-am prognozat că o să avem la sfârșitul anului profit 1,5 miliarde. Acest miliard s-a dus pe apa sâmbetei pentru că am plătit penalități către stat, plus că au mai fost problemele cu concedierile colective, care au generat cheltuieli suplimentare. Deci, am dat niște salarii pe perioada preavizului și n-am încasat niciun venit pentru persoanele respective , am mai produs și acolo pierderi de aproape două miliarde. Suntem pe muchie de cuțit. Cel mai grav ar fi falimentul, dar sper să nu se ajungă acolo. Ca să intri în insolvență, trebuie să îți ceară cineva insolvența. Ca să ceri insolvența, trebuie să ai datorii către un furnizor. Avem un datornic, un furnizor de servicii.”, a conchis Gabriel Giorgi.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.