miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:08

„Prima Casă” se transformă în „O familie, o casă”. Ce modificări se aduc programului


Guvernul vrea să modifice programul „Prima Casă” și să îl transforme în „O familie, o casă”. Proiectul prevede creșterea garanției guvernamentale, suportarea de către stat a comisionului de gestiune și reducerea dobânzii pentru unele categorii de persoane.

Noul program sprijină puternic familii tinere să își cumpere o locuință decentă și în egală măsură susține sectorul construcțiilor. Astfel propagă efecte benefice în toată economia, asigură menținerea ori înființarea de noi locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor.
Sub deviza „O familie, o casă!” acest nou program oferă posibilitatea achiziționării unei locuințe confortabile în condiții extrem de avantajoase.
Statul garantează 80% din valoarea creditului, consistent mai mult decât în programul Prima Casă.
Limita maximă a creditului este 570.000 de lei – aproximativ 120.000 de euro, iar avansul este între 5 și 10% din suma solicitată.
Dobânda este fixă și nu depășește 5,5%, dar poate scădea la 0,9% fiind subvenționată de stat, funcție veniturile solicitantului și de numărul de copii.
Locuința trebuie să aibă măcar 2 camere și o suprafața totală care să nu depășească 100 de metri pătrați. Nu se pot achiziționa locuințe mai vechi de 5 ani.
Cel mai important pentru cei interesați e că dobânda va fi fixă pe toată durata creditului. Prin urmare nu va mai exista spaima de până acum, că faci un credit cu o anumită rată, îți faci un plan, iar peste câțiva ani nu mai poți plăti pentru că ți-a crescut dobânda la bancă.
Un alt avantaj major e că există o perioadă de grație pentru plată dobânzii de 3 ani de zile. Astfel noul program oferă posibilitatea celor care se mută în locuința achiziționată prin acest program să aibă o rată mai mică, deci mai multe resurse financiare pentru achiziția bunurilor necesare într-o gospodărie.
De asemenea, programul are o largă accesibilitate, dat fiind ca se adresează persoanelor cu venituri mici. E relevant în acest sens faptul că nu se pot înscrie în acest program, de exemplu, familiile de două persoane care au un venit cumulat mai mare de 10.000 de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Comerț stradal în buricul municipiului! Piața modernă nu place dar se preferă băncile din oraș

Autoritățile locale motrene au permis comerțul ambulant și primitiv chiar în zona pieței modernizate a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: