miercuri , 26 februarie 2020 - 18:55

Prima ediție RURALFEST

RURALFEST

14-15 septembrie 2019, prima ediție RURALFEST

Locaţie: Baia de Fier (Cămin Cultural, Stadion)
Organizatori: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Primăria, Consiliul local şi Căminul Cultural Baia de Fier
Partener: GAL Parâng
Domenii de interes: cercetare şi valorizare obiceiuri, meşteşuguri şi arhitectură tradiţională, gastronomie, iniţiative de dezvoltare locală, oportunităţi turism etc.
Coordonator program: Raluca Miron
Echipa: Raluca Miron, Dan Popescu, Pompiliu Ciolacu, Andreea David, Daniela Gapşea

Structură eveniment:

* Sâmbătă 14 septembrie 2019
– ora 10, Căminul Cultural Baia de Fier:
a. Lansări reviste: „Crinul satelor”, ediţia 2019, Editura CJCPCT Gorj, 2019; „Rădăcini”- editor Căminul Cultural Baia de Fier; lansare carte „Mari meşteri populari din România” de Pompiliu şi Cristina Ciolacu (Editura CJCPCT Gorj, 2019)
b. Expoziţie de fotografie etnografică „Oltenia eternă”. Curator Teodor Dădălău
c. Simpozion: “Satul românesc-sat european”. Prezintă comunicări Dumitru Turbăceanu -primar Baia de Fier, conf. univ. dr. Ion Popescu-Brădiceni, Ion Cepoi, Pompiliu Ciolacu -etnolog, prof. Dan Pupăză – Arcani, prof. Virgil Cercelaru-Aninoasa, Dorin Teodorescu -preşedinte Grup de Acţiune Locală Parâng
– ora 12,30/ Stadion Baia de Fier:
a. Târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale. Participă meşteri populari din Gorj şi judeţele limitrofe şi producători din zonă

* Duminică 15 septembrie 2019, ora 10, Stadion Baia de Fier:
a. Festivalul interjudeţean de folclor pastoral „Coborâtul oilor de la munte”, ediţia a XVII-a. Participă: Ansamblul “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, Ansamblul “Călușarii” din Rășinari, Sibiu, Ansamblul „Ciuleandra” din Topoloveni, Argeș, Ansamblul „Dor” din Băbeni, Vâlcea, Ansamblul „Stejerelul” din Mărunței, Olt, Ansamblul „Miorița” din Vaideeni, Vâlcea, Ansamblul „Resteul” din Bogași, Argeș, Ansamblul „Ciobănașul” din Corbi, Argeș, Ansamblul „Brîulețul” din Turceni, Gorj, Ansamblul „Nedeia” din Novaci, Gorj, Ansamblul „Emilia Bubulac” din Peștișani, Gorj, Ansamblul „Floricica” din Bîrla, Argeș, Ansamblul „Cheile Oltețului” din Polovragi, Gorj, Ansamblul „Brădulețul” din Horezu, Vâlcea, Ansamblul „Izvoraș” din Bumbești Pițic, Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
Ruralfest este un program de cercetare și promovare a valorilor culturale ale satului gorjenesc. Ruralfest se dorește să fie un eveniment care să ofere tuturor șansa să cunoască tradițiile din zona de sub munte, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice, pentru că la Baia de Fier, de 27 de ani, în a treia duminică din luna septembrie are loc unul dintre marile evenimente folclorice ale anului, Festivalul “Coborâtul Oilor de la munte”.
Una dintre cele mai frumoase comune ale Gorjului, Baia de Fier, vă așteaptă așadar pentru două zile.

Loading...

Citește și

CJCPCT Gorj ’52

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri 28 februarie 2020 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.