duminică , 23 februarie 2020 - 17:02

Prima întâlnire a Comisiei de Negociere a CCM, pe 2018, a EȘUAT!


• Două Federații nu au avut mandate

La sediul Direcției Miniere s-a organizat luni prima întâlnire, pe acest an, a Comisiei de Negociere a Contractului Colectiv de Muncă, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În cadrul ședinței, cele patru federații erau obligate să-și prezinte mandatele pentru cei care vor face parte din această comisie. Federația Univers și FNME nu au avut însă mandatele solicitate în regulament, motiv pentru care întâlnirea a fost un eșec.

Doar Federația Petrom și Federația Energetica și-a prezentat la comisia întrunită luni după-amiaza mandatele pentru membrii care vor reprezenta cele două structuri la negocieri. Restul au motivat că vor aduce documentele abia marți, urmând să fie înregistrate însă cu data de luni.
În acest context, liderii de la Energetica au cerut un post de titular și unul de înlocuitor în secretariatul comisiei. Celelalte federații prezente nu au fost însă de acord cu această solicitare, mai puțin cei de la Petrom. Drept urmare, cei de la Energetica s-au ridicat și au părăsit ședința.

Războiul titularilor!

În cadrul discuțiilor, cei de la Univers au anunțat că au peste 6000 de membrii plătitori, deși situația plătitorilor ar fi în acte și de altfel în realitate la sfert. Numărul de sindicaliști dintr-o federație decide numărul de titulari și rezerve în comisie. Cei de la Federația Univers vor, pe acest considerent, 7 titulari în comisia de negociere în timp ce FNME vrea 6 titulari, deși nu ar achita deloc fonduri către federație, acuză cei de la federația rivală.
Energetica are 900 de membri plătitori și pretinde un titular în comisie și unul în secretariat și doi înlocuitori. Cei de la Federația Petrom au un singur membru titular în comisie, structura nedeținând membru titular în secretariat.
Cei de la Federația Energetica au spus după ședință că vor solicita, în scris, posturile cerute luni în comisie, și conducerii Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, federația nemulțumită intenționează să se adreseze și ITM Gorj în scris pentru ca această instituție să stabilească paritatea în Comisia de Negociere a CCM, în funcție de membrii plătitori ai fiecărui sindicat către federația reprezentativă.

Vineri, următoarea întâlnire

În cadrul ședinței de luni nu s-a discutat nimic despre salarii și doar despre componența acestei comisii. La ședință, din partea administrației, au participat Sorin Boza, Ion Rușeț și Daniel Burlan. Următoarea ședință a Comisiei de Negociere a CCM va avea loc vineri.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.