Prima sentință după jaful cu barosul de la o agenție de pariuri din Târgu-Jiu

Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au stabilit, joi, prima sentință, pentru cei trei bărbați din județul Hunedoara, care în luna iunie, ar fi intrat, într-o agenție de pariuri din Târgu-Jiu, spărgând geamurile și apoi seiful cu un baros. Aceștia au furat 16.000 de lei, bani provenind din încasări, însă după câteva minute au fost nevoiți să-i arunce sub un autoturism, după ce polițiștii au pornit în urmărirea lor, pe străzile din Târgu-Jiu. Toți trei au fost condamnați la închisoare cu executare. „Condamnă inculpatul A.M.D. la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Scade din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore şi a arestării preventive, de la data de 14.06.2019 la data de 31.07.2019 inclusiv. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Condamnă inculpatul C.D.N. la pedeapsa de 3 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Scade din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore şi a arestării preventive, de la data de 14.06.2019 la zi. Menţine măsura arestării preventive luate faţă de inculpat. Condamnă inculpatul S.L.C. la pedeapsa de 3 ani şi 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare aplicată inculpatului. (…) Contopeşte pedeapsa principală de 3 ani şi 9 luni închisoare aplicată în cauză cu pedepsele de 5 ani şi 8 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului S.L.C., la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 7 ani şi 5 luni închisoare. Scade din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore şi a arestării preventive în prezenta cauză, de la data de 14.06.2019 la zi, respectiv durata reţinerii şi arestării preventive din dosarul penal al Judecătoriei Petroşani, începând cu data de 11.10.2017 şi până la data de 05.07.2018 inclusiv. Menţine măsura arestării preventive luate faţă de inculpat. Admite acţiunea civilă şi obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile suma de 8.212 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale. Ia act că partea civilă nu a solicitat obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, a decis instanța.

Un polițist aflat în timpul liber, care locuiește în zonă, a surprins momentul în care hoții care aveau fața acoperită au urcat într-o mașină, anunțându-și imediat colegii.

”La data de 13 iunie, un polițist aflat în timpul liber din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, auzind zgomot de geamuri sparte, urmate de sunetul unei alarme și observând că în parcarea de reședință de pe strada Oltețului, trei persoane care purtau cagule și glugi pe cap, alergau către un autoturism, de culoare neagră și-a anunțat colegii, împreună cu care a pornit la prinderea în flagrant delict a celor în cauză. La scurt timp după sesizare, polițistul care a observat săvârșirea faptei și polițiștii de investigații criminale au identificat atât autoturismul, cât și pe cei trei ocupanți, în persoana a trei tineri de 26, 27 și 34 de ani, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, bănuiți de săvârșirea infracțiunii, care au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că cele trei persoane ar fi spart geamul ușii de acces într-o casă de pariuri, de pe strada 1 Decembrie 1918, de unde ar fi sustras 16.000 lei, prin folosirea a două obiecte contondente, pe care polițiștii le-au identificat în autoturismul cu care cei trei au părăsit locul faptei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se preciza într-un comunicat al IPJ Gorj, la începutul anchetei.

Loading...

Citește și

Suspiciune de coronavirus în județul vecin

O femeie de 56 de ani din Deva, județul Hunedoara, care s-a întors din din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.