Prima zi de grevă japoneză la Lupoaia și Roșiuța! 300 de mineri cu banderole, urmează Jilțul! VIDEO


Angajații intrați în primul schimb și al doilea la Lupoaia, în jur de 250 de persoane, au aderat miercuri la greva japoneză inițiată de această unitate a CEO. La protestul care nu a impus oprirea lucrurului au aderat și peste 30 de angajați de la Cariera Roșiuța, de la schimbul doi. Se așteaptă ca la greva japoneză continuată joi să se alăture și angajați ai carierelor din zona Jilț, Husnicioara, dar și angajați din energie.

La Lupoaia s-au împărțit 150 de banderole albe, la intrarea în primul schimb și încă 100 de la schimbul al doilea. La grevă s-au alăturat doar cei din producție, cei din TESA fiind foarte puțini. Urma ca și angajații din schimbul al treilea, încă o sută, de la Lupoaia să se alăture protestului, care are, deocamdată, perioadă nederminată. Directorul unității, Viorel Vulpe, prezent în carieră ieri, doar i-a întrebat pe salariații cu banderole de ce le poartă, primind răspunsul senin. Mai mult, acesta le-ar fi urat chiar succes în demersul lor.

Lupoaia dă iar tonul!

În concluzie și joi, protestul va continua în aceeași manieră, așteptându-se și alăturarea altor angajați din minerit și energie acestui demers pașnic, care nu a fost împiedicat de administrația CEO.
Se dorește, în schimb, o întâlnire în următoarele zile cu administrația la care să fie prezent și un reprezentant al Ministerului Energiei, o comisie formată din protestatari și liderii sindicali participanți la grevă, și una cu parlamentarii de Gorj.
Minerii au solicitări în ceea ce priveşte condiţiile de muncă, vor o redistribuire a personalului şi chiar întinerirea acestuia în unităţile miniere, dar şi o scădere a vârstei de pensionare.


loading...
Loading...

Citește și

Un profesor de sport a luat banii de navetă pentru că este părintele șoferului deputatului Vîlceanu! Alți 30 așteaptă strângând din dinți de peste un an

Profesorul Răduțoiu de la Generală nr.1 Motru este singurul profesor din municipiu care a obținut …

4 comentarii

  1. Sindicatul Speranta

    Greva romaneasca e mai buna.

  2. De ce vorbiti de ordinul sutelor. Numai trei mineri au purtat banderole albe plus Bunoaica. În total au fost patru.

    • Lasa asta ,ce zici de lădarii de la sindicatul rosia . Cum au simtit ca Boza e schimbat au si iesit sa-i puna scutul.Iti vine scarba cand ii auzi spunand ca marii lideri ca au fost cumparati de Boza ,iar ei de fapt si de drept sunt presul lui Boza, prima carpa de sters la fund a lui Boza

  3. Doar atât vă duce capul sa postați in numele lui Feurdean? Vedeți că postarea in numele altuia este o chestie penală.Jalnici sunteți daca nu vedeți oportunitatea acestei manifestații.Urcati în tren, nu mai puneți baligă pe sine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.