Primar acuzat că a transformat primăria în SRL-ul familiei

barca-_1

Un primar din Gorj este acuzat de unii dintre săteni că a transformat Primăria în SRL-ul său de familie, deoarece a angajat în cadrul administrației publice locale mai multe rude de diferite grade. Primarul respinge acuzațiile.

Cetățenii comunei Turburea au trimis pe adresa cotidianului nostru mai multe sesizări legate de faptul că primarul Ion Bîrcă ar fi facilitat angajarea în cadrul administrației publice locale a unora dintre rudele sale. „A făcut din Primăria Turburea afacerea sa de familie, SRL-ul familiei!”, spun oamenii. Astfel, localnicii spun că anul acesta Primăria Turburea a angajat mai multe persoane, precum fina sa -la Urbanism, iar una dintre nepoatele primarului a fost angajată ca asistent medical comunitar, o altă rudă este angajată ca și casier. De asemenea, votanții mai spun că primarul Bîrcă a facilitat angajarea și a altor persoane apropiate lui, precum sora unui preot, fratele casierei Berbece- cea care a fost cercetată după ce și-a însușit bani din casieria Primăriei și așa mai departe. „Mașina Primăriei Turburea, care acum este lovită pe o parte, iar primarul nici nu se face că vede, este folosită de apropiații săi și inclusiv de soția sa, care cară cu această mașină marfă la magazinele din comună pe care le au cei din familia Bîrcă. Domnul primar a intervenit și l-a angajat pe domnul Titi Băran, care nu are pregătirea școlară necesară. Inițial, comisia de concurs l-a eliminat pe acest domn pentru că avea doar șase clase! Totul are legătură cu un accident petrecut în urmă cu zece ani. Se poartă foarte urât domnul primar cu mulți angajați, acesta este adevărul”, spune un localnic.

„Se apropie campania”

În replică, primarul Ion Bîrcă spune că oamenii spun răutăți, căci el nu a avut nimic de-a face cu nicio angajare. Nu neagă gradele de rudenie, dar spune că acei angajați au învățat și au susținut examene pentru posturile pe care le ocupă. „Titi Băran este angajat ca muncitor necalificat, ce studii îi trebuiau? Nepoata mea primește salariul prin Direcția de Sănătate Publică, a dat examen pentru postul pe care îl ocupă și nu am avut eu nimic de-a face cu nicio angajare. Eu nu am făcut parte din comisii, astea sunt răutăți. Se apropie campania electorală, este perioada în care se aruncă cu noroi în mine. La Ziua Vârstnicilor am cheltuit 63 de milioane lei vechi din bugetul comunei, foarte puțin. Am adus de acasă vinul și țuica!”, a spus Ion Bîrcă. Primarul a dorit să aducă lămuriri și în legătură cu situația contabilei-șefe: „Contabila era obișnuită să vină mai rar a muncă. S-au plâns angajații. (…) Acum este în concediu medical. Casierii din subordinea ei au făcut mai multe nereguli. Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor”, spune primarul.

Și-a dat nepotul pe mâna poliției

„Ce nu s-a spus în presă legat de nepotul meu cercetat pentru furt este că eu am chemat poliția să îl cerceteze. Eu l-am prins cu bunurile furate. El locuiește de ani de zile în comuna Brănești. A furat din casa unor oameni plecați în Italia și cum am aflat l-am chemat pe șeful de post din Turburea și el a chemat polițiștii din Cărbunești. Nu este bine ce a făcut copilul, nu neg gradul de rudenie. Este copilul surorii mele din prima sa căsătorie”, mai spune Ion Bîrcă.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

4 comentarii

  1. Ba’ Barca , dar nepotii tai macar au BAC ul ? Restul nu mai conteaza .

  2. Si ordinaru de mosoiu a facut la fel . Bugetu a fost transferat la firmele lui.

  3. Modroiule nu mania pe Dumnezeu.Poate ca tu ai facut…o sa vada toata lumea la proces cine a facut…

  4. Cum poti face bani! Oferim tuturor, in premiera absoluta, un exceptional curs care va invata cum poti face bani! Cursul este absolut GRATUIT si va invata simplu si rapid cum poti face bani! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, cunostinte minime de lucru cu documente word si pdf. Cereti acum detalii la adresa de email:rodyca78@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.