PRIMAR din Gorj: Guvernul „fură bani din bugetele locale”


Edilul comunei Roșia de Amaradia este nemulțumit după ce a descoperit că bugetul primăriei îi este afectat de Ordonanța 114/2018.

Conform actului normativ dat anul trecut de guvern, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim brut, pentru muncitorii din domeniul construcţiilor, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar. Având în vedere acest lucru, constructorii au recalculat valoarea manoperei şi au început să trimită notificări primăriilor cu care au contracte în derulare sau în curs de derulare. Autoritățile publice locale sunt obligate, conform legii, să accepte majorările salariale şi să semneze acte adiţionale cu constructorii. Liviu Cotojman spune că trebuie să prindă în bugetul din 2019 7 miliarde de lei vechi pentru a plăti angajații firmelor de construcții. Edilul liberal spune că nu știe de unde va face rost de bani și pune tunurile pe guvernul PSD-ALDE. “În urma Ordonanței 114, primăriile sunt nevoite să prevadă sume în bugetul local pentru plata contribuțiilor și a cheltuielilor ce țin de manoperă a angajaților societăților ce au contracte cu autoritățile locale. Suntem puși în situația de a nu putea identifica aceste sume. Sunt cheltuieli substanțile. La Roșia de Amaradia am foarte multe proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării, Uniunea Europeană, dar și din buget local. Cheltuiala suplimentară se ridică la 7 miliarde de lei vechi. Nu mi se pare normal să ajungem noi, primăriile, să plătim salariile mediului privat. Mi se pare deocheat. Este nedrept ca guvernul, prin aceste soluții ingenioase, să fure efectiv bani din bugetele locale. Nu știu de unde voi găsi banii pentru a acoperi cheltuiala suplimentară”, a declarat Liviu Cotojman.

loading...
Loading...

Citește și

Modificări la Bacalaureat pentru elevii de la liceele vocaționale sau tehnice

Elevii care urmează licee vocaționale sau tehnice ar putea susține examenul de Bacalaureat la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: