Primăria Albeni, bună de plată! Bibliotecara a câștigat definitiv procesul cu primarul


Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat în favoarea bibliotecarei din Albeni, femeia fiind dată abuziv afară din funcție de primarul localității în septembrie 2017 și reprimită înapoi la serviciu în aprilie, de către edilul Ionuț Stan. Mariela Borcan va primi înapoi și salariile restante pe opt luni de zile, primarul fiind obligat de instanță să o reîncadreze pe salariată în fosta funcție. Primarului nu îi convine decizia instanței și îi face bibliotecarei câte o verificare zilnică, fiind interesat de numărul cititorilor care trec prin bibliotecă.

Procesul intentat de bibliotecară a început în octombrie iar în martie a câștigat pe fond reîncadrarea pe fostul post, femeia fiind îndepărtată abuziv din instituție. Aceasta a revenit abia după sentință ca în miercuri, Curtea de Apel, să decidă că aceasta a căștigat definitiv litigiul cu primarul. Vestea de la instanță nu l-a bucurat pe edilul localității pentru că deseori îi spunea acesteia că el va câștiga procesul, iar femeia va fi dată afară din instituția publică.
În atare situație, Ionuț Stan nu a lăsat garda jos și a început să o verifice zilnic pe angajată la bibliotecă, primarul cerând situația localnicilor sau elevilor care își permit luxul de a citi ori a împrumuta o carte până la orele amiezii. Edilul este revoltat că citiori există, deși biblioteca a fost închisă cu lacătul timp de mai multe luni, iar edilul a comunicat directorului școlii să nu mai trimită elevii la biblioteca comunală.
Primăria Albeni va fi obligată să achite salariile restante ale bibliotecarei, pe lunile în care aceasta a fost îndepărtată din primărie, suma fiind în jurul cifrei de 20.000 de lei.

Ceartă în primărie, Stan vrea să reducă salariile funcționarilor

De altfel, acum, primarul Stan face economii drastice, acesta încercând de trei ședințe de CL consecutive să diminueze salariile funcționarilor publici și contractuali, scăzând coeficientul pe baza căruia se stabililesc veniturile lunare ale angajaților primăriei. Consilierii locali, cărora prin dispoziție a primarilor li s-au redus, iar, indemnizațiile, refuză să accepte proiectul edilului local, în primărie apărând chiar certuri și conflicte între primar și subalterni. Unul dintre conflicte a avut loc cu câteva zile în urmă, între soțul unei salariate a primărie, salariată și primar, pe tema diminuărilor salariale.
Consilierii locali vor să dea primarul în judecată pentru diminuarea indemnizațiilor, în timp ce primarul instigă cetățenii, prin niște afișe, să se revolte împotriva aleșilor locali și angajaților primăriei care nu-i votează proiectele.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!

Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: