Primăria Glogova vrea să restaureze o biserică monument

glogova

O biserică monument veche de peste 300 de ani din comuna Glogova va fi restaurată: conducerea Primăriei Glogova a decis să întocmească un proiect de renovare pentru a salva monumentul de importanță națională.

Conducerea Primăriei Glogova intenționează ca, după restaurare, Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” să fie introdusă într-un circuit turistic. Pentru restaurarea acestui important monument istoric, Primăria Glogova va avea nevoie de 12 miliarde lei vechi. „Am trecut deja prin ședința de Consiliu Local hotărârea prin care vrem să restaurăm Biserica Sfântul Nicolae, care este monument istoric de valoare universală, construit pe la 1730, în aceeași perioadă cu Cula Glogovenilor. Pentru restaurarea bisericii vom avea nevoie de 12 miliarde lei vechi. Trebuie să se refacă și pictura, este vorba despre un monument istoric”, a spus Gheorghe Alpredi, edilul comunei Glogova. Potrivit reprezentanților Muzeului Județean Gorj, Casa Glogovenilor și biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din Glogova păstrează elemente de fortificație. Biserica de plan dreptunghiular, cu altar poligonal decroșat, are o turlă cu plan pătrat peste pronaos. Ușa de la intrarea în biserică putea fi blocată cu drug de lemn ce culisa în orificiile realizate în grosimea zidului. Din casă, tradiția spune că se putea ajunge la biserică printr-un tunel zidit.

loading...
Loading...

Citește și

Tribunalul Gorj judecă un nou termen în dosarul lui Vâlcov! Ar putea fi ultimul

Judecătorii de la Tribunalul Gorj vor audia, marți, un alt inculpat în dosarul în care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.