duminică , 20 octombrie 2019 - 6:07

Primăria Motru în ,,groapă”, primarul înoată la mare! Cursuri combinate cu întâlniri administrative, la Jupiter


În timp ce Primăria Motru și societățile din subordinea CL sunt la limita supraviețuirii, edilul localității, Gigel Jianu, și-a luat liber de la instituția publică ca să dea o tură pe litoralul românesc. Jianu se află de ieri la a cincea deplasare în acest an în ,,interes de serviciu’’ de data asta în stațiunea Jupiter unde, coincidență, se află cazați în hotelul de vizavi grupul de 22 de funcționari publici ai primăriei, ajunși acolo de săptămâna trecută la cursuri pe fonduri europene, proiectul având valoarea de 5 miliarde de lei vechi.

În situația prezentată de șeful administrației locale consilierilor locali în ședința de CL Motru de săptămâna aceasta se relevă clar situația financiară dezastruoasă în care se află UAT-ul municipal. Mai exact, este vorba despre datorii de 50 de miliarde de lei vechi, din care peste 22 sunt la bugetul de stat, iar restul, la furnizori.
Asta, în contextul în care, în oraș nu se vede nicio lucrare, ba, din contră, străzile sunt sparte de o lună de zile și nereparate, localnicii reclamând la poliție și la primărie că și-au distrus autoturismele circulând în oraș.
De altfel, și activitatea primăriei este paralizată parțial, pentru că o parte dintre funcționari au fost trimiși forțat la mare, în Jupiter, la cursurile pe proiectul european. Asta, în timp ce cetățenii care doresc să își impună la Registrul Agricol terenurile nu o pot face, deoarece cumnatul edilului Mirel Pasăre este și el pe litoral, doar acesta având posibilitatea să opereze în registrul respectiv. Și alte servicii din instituție se confruntă cu carențe, din lipsa personalului, trimis la perfecționare pe litoral pe bani europeni, cu cotă de finanțare din partea UAT.

La mare, la soare, în interes de serviciu

Cireașa de pe tort, miercuri, pe litoral a aterizat și primarul localității care a motivat că nu merge la cursuri ci, chipurile, la o întâlnire politico-administrativă cu alți primari din țară. Acesta s-a cazat vizavi de Hotel Delta unde se află 22 dintre subordonații săi.
Culmea este că cetățenii nu văd beneficiul nici ale deplasărilor dele ale primarului, nici ale funcționarilor în diverse zone turistice ale țării, atâta timp când primăria este un pas de colaps, salariile angajaților sunt întârziate iar UATAA are o pierdere de peste 17 miliarde de lei vechi pe primele cinci luni ale anului 2019. Mai mult, și Direcția Publică are datorii către bugetul de stat și furnizori de aproape 10 miliarde vechi.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: