Primăria municipiului, amendată 15.000 de lei pentru încălcarea Codului Muncii! Instituția obligată să acorde rapid indemnizația de hrană pe șapte luni!


ITM Gorj a amendat, după ultimul control făcut la Primăria Motru, instituția publică cu 15.000 de lei. Inspectorii au constatat un abuz grav la primăria municipiului prin nerespectarea legii cu privire la acordarea, la termenul stabilit, a salariilor pentru cei 200 de angajați. Primăria a fost somată ca pe data de 6 octombrie să achite angajaților indemnizația de hrană pe ultimele șapte luni. Măsura inspectorilor a fost luată în urma unei sesizări a sindicatului din unitatea administrativ teritorială, sindicaliștii reclamând faptul că nu se respectă data de salarizare lunară, că primăria nu acordă vouchere de vacanță și indemnizația de hrană, dar și că a tăiat nejustificat sporul de condiții vătămătoare, creându-se o discriminare între salariați.

Salariile în primărie au fost întârziate aproximativ o lună și s-au acordat fracționat de mai multe ori, cu toate că fluturașii s-au dat beneficiarilor cu sumele întregi. Nu doar întârzierea salariilor este problematică ci neacordarea lor totală, primarul Jianu anunțând miercuri că nu are bani să mai dea chenzile pe următoarele 4 luni.
Nu se știe de unde va plăti primăria măsura trasată de ITM, deoarece indemnizația de hrană nu s-a acordat deloc, suma totală depășind 400.000 de lei pentru toți angajații. Tichetele de vacanță au fost programate pentru trimestrul al IV-lea al anului 2019, dar și acestea trebui date în mai puțin de o lună, suma în acest caz depășind alte 300.000 de lei.
În cazul nerespectării deciziei ITM, amenda se dă direct ordonatorului principal de credite și poate ajunge până la 100.000 de lei.
În cazul amenzii date primăriei de către ITM se subliniază că au fost încălcate mai multe legi, inclusiv cea a dialogului social cu sindicatul.

loading...
Loading...

Citește și

VIDEO de tot râsul! „Floricica Dansatoarea” se vrea primar la Gorj, susținut de PSD. E pe bune! „Mie chiar îmi place cum dansez!”

Spectacol grotesc oferit de un aspirant la fotoliul de primar al comunei Cîlnic, pe ritmuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: