Primăria Tg-Jiu i-a servit MILIARDARULUI Ciocăzanu AUTORIZAȚIE pentru construirea unui BLOC pe terenul de pe strada Geneva, în imediata vecinătate a „Axei Brâncuși”


Cercurile de interese politico-financiare extrem de influente la nivelul municipiului Tg-Jiu i-au suflat din nou în pânze omului de afaceri Narcis Ciocăzanu, altfel dezvoltatorul imobiliar, pe lângă cele două blocuri construite în zona de protecție a ”Axei Brâncuși”, pe strada 16 Februarie, va mai construi unul, pe strada Geneva, nr.6, exact pe terenul pe care, în urmă cu un an, municipalitatea a dorit să-l achiziționeze pentru a edifica o parcare.
După un scandal uriaș în Consiliul Local Tg-Jiu, cu acuze între aleșii urbei cu privire la susținerea afaceristului Ciocăzanu, cel care a cumpărat chiar a doua zi terenul, după ce proiectul prin care municipalitatea ar fi obținut dreptul de a participa la licitația în vederea achiziționării acestui a căzut la vot, recent, Primăria Tg-Jiu i-a eliberat miliardarului toată documentația necesară în vederea construirii unui imobil cu trei etaje pe terenul de pe Geneva.

Omul de afaceri Narcis Ciocăzanu a obținut, în urmă cu două săptămâni, autorizație de construire a unui bloc pe terenul, situat la câteva zeci de metri de ”Axa Brâncuși”, pe care, în urmă cu un an, municipalitatea a dorit să-l achiziționeze, pentru a amenaja o parcare în zonă.
Pe 14 noiembrie, Primăria Tg-Jiu i-a avizat dezvoltatorului imobiliar, documentația în vederea construirii unui imobil de locuințe colective P+2+M și pentru amenajarea terenului din Strada Geneva, nr.6.

Trebuie amintit…

…că, în urmă cu un an, Primăria Tg-Jiu și-a manifestat intenția de a cumpăra, de la un lichidator judiciar, acel teren de 2.000 de mp, și să amenajeze acolo o parcare, având în vedere că în zonă se află mai multe instituții publice.
Primarul Marcel Romanescu a convocat, la acea vreme, o ședința ”de îndată” a Consiliului Local Tg-Jiu pentru ca aleșii urbei să adopte o hotărâre prin care municipalitatea să poată participa la licitația organizată se lichidatorul judiciar, însă ședința nu s-a ținut din lipsă de cvorum, consilierii locali PSD și ALDE ignorând interesul comunității.

La ședința ordinară, consilierii locali ai alianței politice PSD-ALDE au decis să se abțină la vot, astfel că proiectul de hotărâre privind achiziționarea terenului a căzut, însă tocmai acei consilieri invocau unele interese ce gravitau în jurul acelui teren și garantau public că terenul nu va fi cumpărat de un investitor privat, însă chiar a doua zi, afaceristul Narcis Ciocăzanu și-a adjudecat cei 2.000 de mp.
Omul de afaceri depusese, inițial, la lichidatorul judiciar, o ofertă cu 1,5 milioane pentru acel teren însă, Adunarea Creditorilor societății aflată în procedură de faliment a respins propunerea financiară. Prețul de la care se licita fusese fixat la 1,8 milioane de lei, iar terenul a fost adjudecat de Ciocăzanu pentru această sumă, în lipsa unei oferte din partea Primăriei Tg-Jiu.

Este evident…

…, de acum, că fără niște asigurări că va primi avizele și autorizațiile necesare edificării altor blocuri acolo, afaceristul nu risca să investească 18 miliarde de lei vechi pe o miriște.
La acea vreme, presa a dezvăluit că firele afacerilor lui Ciocăzanu duc până la vârful Primăriei Tg-Jiu și al Direcției pentru Cultură Gorj, instituții care i-au eliberat avize și autorizații cu ochii închiși, în discordanță totală cu prevederile legale și pentru alte imobile similare în zona de protecție a unor monumente culturale (în curtea Casei Moangă), altfel nu se explica interesul omului de afaceri pentru terenul de pe strada Geneva, pe care nu oricine poate obține autorizație de construire având în vedere că se află în imediata vecinătate a Căii Eroilor.
Dacă în Gorj ar exista Poliție și Parchet poate am afla exact care a fost miza pentru care aleșii locali au pus interesul unei persoane private mai presus de interesul comunității, dar cum nu avem…

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

7 comentarii

  1. Care meleardar? Poate in lei vechi . Sau de carton . Intr o buna zi o sa citim si despre el ca e in faliment ca Succesul lui Sarcina . Daca avea bani reabilita in primul rand Casa Moanga .Sa nu auzim maine-poimane ca a cumparat terenul de pe Geneva cu bani de la Habitu , ca alt meleardar de carton , Dan Floarea .

  2. In loc sa-l ia jegul asta de Romanescu si sa faca o parcare supraterana, lasa ca l-a luat afaceristul asta care i-a virat, lui Romanescu, dreptul si acum are cake libera sa construiasca … Baiiiii jegurilor treziti-vaa odata ca ne omorati cu zile…

    • Mai Adi Tudor , ai uitat ca Romanescu a convocat sedinta de CL pentru ca consilierii( sic) PSD sa aprobe cumpararea terenului insa tu si consilierii PSD ati lipsit ? Noi nu stim ca Ciocazeanu este sponsorul tau oficial?

  3. Adormituleee , nu ai de gand sa te trezesti ? Vezi ca in intervalul 8-14.00 , cat stai tu cu ochii deschisi, dar cucai in interior, nu este timp pentru multele probleme pe care le are Municipiul. Trezeste -te sau retragete in dormitor definitiv si lasa Primaria pe mainile unui gospodat normal…

    • Pe mainile lui Adi Tudor , nu ? Ca el este al mai gospodar din oras , el si tacsu de la drumuri . Muncesc saracii de ei in slujba poporului , zi si noapte . La televizor , din gura.

  4. Bunătatea lui Narcis atrage reușite in jurul lui ..dar voi oameni Prosti și limitați nu înțelegeți ca dacă. Veți fi mai buni veți reuși in viața . Nu are treaba Narcis cu ce ziceți voi , Narcis este om bun și profesionist ! Felicitări Narcis ca nu ești om rău !

    • Vaaaii , nu stiam ca Maica Tereza s-a reincarnat la Tg JIu . Desi nu se prea potriveste , Maica Tereza a decedat la 5 septembrie 1997 , Ciocazeanu s-a nascut mult mai devreme Pana una-alta , daca e bun si iertator ,,,,,sa reabiliteze Casa Moanga pana nu il canonizeaza Circiumaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: