Primarii Filip și Cilibiu au obținut fonduri europene pentru ca locuitorii din Rovinari și Turceni să aibă acces, gratuit, la internet în spațiile publice

Primarul orașului Turceni, Cristina Cilibiu, și cel al orașului Rovinari, Robert Filip, au obținut finanțare, din fonduri europene, în programul WiFi4EU, pentru instalarea unor puncte de acces Wi-Fi, gratuit, în spațiile publice din cele două orașe. Astfel, locuitorii celor două orașe vor avea acces gratuit la internet de mare viteză în parcuri, piețe, clădiri ale administrațiilor locale, biblioteci și centre medicale.

Cei doi edili sunt singurii din Oltenia care au reușit să obțină un voucher în valoare de 15.000 de euro, în cadrul acestui proiect, iar în perioada următoare vor semna acordurile de finanțare pentru demararea acestuia.
Orașul Turceni s-a înregistrat în luna aprilie în cadrul apelului de selecție WIFI4EU pentru obținerea finanțării. ”Am fost selectați și urmează să semnăm acordul de finanțare pentru a primi voucherul. Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale. Cuponul valoric (voucherul) WiFi4EU este menit să acopere costurile aferente echipamentelor și instalării punctelor de acces Wi-Fi. Echipamentele includ componentele necesare pentru instalarea rețelei WiFi4EU, cum ar fi dispozitivele de alimentare cu energie electrică sau echipamentele de conectare la internet. Costurile aferente conectivității (abonamentul la internet), precum și costurile de întreținere și operare a echipamentelor, timp de cel puțin 3 ani, vor fi suportate de Primaria Orașului Turceni”, a declarant Cristina Cilibiu.

Loading...

Citește și

LIDER FNME, despre STRATEGIA ENERGETICĂ: E important să devină LEGE

Noua strategie energetică a României nu mai prevede închiderea a 5 unităţi miniere din cadrul …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: