PRIMARII, invitaţi la CONSULTĂRI de ŞEFUL CJ Gorj. DISCUŢII despre BUGETE


Cosmin Popescu anunţă că prioritate la repartizarea sumelor de la județ, în acest an, vor avea edilii care au proiecte finanțate din bani europeni, fonduri guvernamentale și investiții de introducere a rețelor de gaze.

Președintele Consiliului Județean spune că va discuta și cu reprezentanții Finanțelor Publice pentru a repartiza primarilor sumele din TVA necesare echilibrării bugetelor locale. Șeful județului le transmite edililor să aibă grijă să asigure de la bun început partea de funcționare a primăriilor, să nu mai rămână fără bani de salarii ca anul trecut. “O să începem discuţii cu reprezentanţii Finanţelor Publice privind primele alocări din TVA-ul pentru echilibrare pentru ca bugetele să fie realizate în cel mai scurt timp, respectând şi prevederile legale astfel încât partea de funcţionare, conform Ordonanţei 114/2018 să fie asigurată de la bun început. Să nu mai avem discuţii, în august sau septembrie, cum au fost anul trecut, când anumiţi primari se plângeau că nu au fonduri să plătească salariile. Este o obligaţie legală să-ţi asiguri partea de funcţionare, după care, să-ţi asiguri partea de cofinanţare a proiectelor pe care le-ai declarat şi le-ai obţinut pe fonduri europene sau fonduri naţionale şi din bugetul propriu sau din bugetul judeţean să începi alte lucrări de investiţii. O să avem, cu siguranţă, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, consultări cu toate UAT-urile. Prioritate la acordarea sumelor care îi revin Consiliul Judeţean va fi cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, cofinanţarea proiectelor pe fonduri naţionale. În plus, cei care au contracte de concesiune a gazelor naturale vor avea sprijinul Consiliul Judeţean Gorj. În acest moment, avem localităţile Drăguţeşt işi Turburea, care au astfel de investiţii. O să aibă sprijinul consiliului judeţean”,a declarat Cosmin Popescu.

Popescu, RĂSPUNDE criticilor Opoziţiei

Preşedintele consiliului judeţean a venit și cu o replică după ce reprezentanți ai Opoziției l-au criticat pentru că a spus că Gorjul va deveni un șantier. Cosmin Popescu a dat asigurări că toate investițiile aprobate de guvern sau care au primit finanțare europeană vor fi realizate și nu vor fi lăsate de izbeliște. Conform lui Cosmin Popescu, Gorjul a primit finanțări prin PNDL 1, 2 și fonduri europene pentru proiecte în valoare de peste 1 miliard 500 de milioane de lei. „Deși procedurile de achiziție sunt greoaie, la Gorj, sunt finalizate în proporție de peste 85%, cele mai multe dintre investiții urmează a se vedea în acest an”, a precizat Cosmin Popescu.

loading...
Loading...

Citește și

S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap!

Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: