sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 23:30

Primarul fără Bac, din Turburea, a plătit meditații online pentru elevi, înainte de sesiunea de toamnă. Rezultatul: Promovabilitate zero!


Toate eforturile primarului comunei Turburea de a face ca rata de promovare la bacalaureatul din toamnă să nu mai fie zero s-au dovedit a fi zadarnice. Supărat că profesorii nu fac pregătire suficient cu elevii, acesta s-a oferit să plătească profesori universitari din Capitală, pentru meditații online. 800 de lei l-a constat pe edil pregătirea celor 12 elevi înscriși la examenul din august, însă cinci dintre liceeni nici nu s-au mai prezentat să-l susțină, iar ceilalți șapte au fost ”respinși”.

În acest an, o singură candidată a primit notă de trecere, în urma contestațiilor din prima sesiune a Bacalaureatului 2017. Chiar dacă până la 53 de ani nu a reușit să obțină diploma, Ion Bîrcă susține că tinerii nu trebuie să îi urmeze exemplul, pentru că a fost un caz ”fericit”. ”Am factură de aproape 700- 800 de lei pentru meditații, pentru cei 12 elevi, iar unii nici nu s-au prezentat la Bac. Dacă nu ai învățat patru ani, nu înveți așa rapid. Mi-e necaz că sunt condiții extraordinar de bune și rezultate zero. Te faci de râs. Nu mă fac eu de râs, că dacă arăt câte proiecte am făcut eu și munca mea, eu nu mă fac de râs. Eu am venit în sprijinul celor 12 copii, le-am plătit profesori din București, care au făcut pregătire online. Este și mâna profesorilor de la școala noastră aici. Au avut copiii să dea corigențele, au stabilit o zi , iar dascălul nu a venit, profesorul nu a venit să susțină corigențele, au amânat pentru alte zile, acesta este respectul dascălilor față de elevi. Meditații pentru bac au făcut la română, biologie, au mers și la școală și , pe conturile pe care le-au primit, puteau să facă meditații și acasă, până și pe telefon le puteai face”, a declarat Ion Bîrcă.

Acesta este supărat pe profesorii care îi reproșează că nu a promovat bacalaureatul, până la 53 de ani

”Ce îmi mai trebuie mie Bacalaureatul? Dacă aș fi vrut, eu luam zece Bacalaureate. Orice om, care vrea să-și facă ceva, face fără probleme. Pentru ce îmi este mie acum de folos, la vârsta mea? Fata mea e la a doua facultate. Eu am o funcție aleasă, aceea de primar, de 25 de ani lucrez în funcții alese: președinte de cooperație, consilier local, viceprimar, primar la trei mandate. Am dat greș cu ceva? Îmi reproșează profesorii că nu am luat eu, dacă ei au luat bacalaureatul și ia niște examene de titularizare cu 5 și cum le ia, despre ce vorbim? Să vină un profesor să stea față în față cu mine. Cu ce sunt eu de vină că nu învață copiii? Că profesorii nu vor să își facă orele? Că încearcă în continuu să își facă numai lucrurile lor și șmecheriile lor?”, acuză primarul comunei Turburea.

Rata de promovare, 21, 12 % la sesiunea de toamnă

În total, cinci școli din Gorj au înregistrat promovabilitate zero la bacalaureatul de toamnă. La Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu, singurul candidat care a susținut examenul a fost respins. La Colegiul Național Spiru Haret, toți cei cinci candidați au fost respinși. Și la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Peștișani, toți cei opt candidați au fost respinși. La Liceul Tehnologic Roșia Jiu, din Fărcășești, toți cei 11 absolvenți de liceu prezenți au fost respinși. În total, 1163 de tineri din județ, ambele promoții, s-au înscris la sesiunea de toamnă, însă numai 876 au fost prezenți. Rata de promovare este de 21, 12 %, corespunzătoare unui număr de 185 de candidați. De această dată, nu au fost înregistrate medii cuprinse între 9 și 10.

Ana Vasile

loading...
Loading...

Citește și

Șoferiță rănită, după ce s-a răsturnat cu mașina la Câmpu Mare

O mașină condusă de o femeie de 33 de ani, din orașul Novaci, s-a răsturnat, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: