Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!


Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de instigare la fals în declarații. Magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Pigui trebuie să respecte mai multe măsuri, iar în caz contrar instanța poate revoca amânarea și poate dispune executarea pedepsei în regim de detenție.
Primarul s-a ales cu dosar penal după ce l-a pus pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații mincinoase organelor de poliție care au cercetat împrejurările în care a fost lovit autoturismul instituției, deși existau dovezi că la volanul acestuia, în noaptea în care a fost avariat, s-a aflat chiar Pigui.

Judecătoria Tg-Jiu a decis, marți, să-l condamne pe primarul social-democrat al comunei Peștișani, Cosmin Pigui, la 1 an de închisoare și să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Costinel Augustin Vintilescu, șoferul Primăriei Peștișani, a fost condamnat și el la un an și o lună de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei timp de doi ani.
Cosmin Pigui a fost trimis în judecată, alături de șoferul primăriei, în luna iulie a anului trecut, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de instigare la fals în declaratii, în timp de Vintilescu a fost inculpat pentru săvârșirea faptelor de fals în declarații și participare improprie la fals intelectual.
Trebuie spus că, la finele lunii martie 2018, primarul Pigui a lovit Duster-ul primăriei, în timp ce se întorcea de la un chef, de pe Valea Gurenilor, în jurul orelor 3-4 dimineața, și a ascuns-o în garajul fostei societăți de interes local Bonus Util SRL. Incidentul a fost declarat în ziua următoare când la postul de poliție s-a prezentat șoferul Primăriei Peștișani care le-a declarat polițiștilor că în noaptea respectivă el s-a aflat la volanul autoturismului și a fost să inspecteze starea drumurilor împreună cu primarul Pigui, iar în zona Gureni a pierdut controlul volanului și a intrat într-o râpă, numai că un paznic al unei obști din zonă l-a văzut, la volanul autoturismului chiar pe primar.
Poliția rutieră s-a autosesizat, după apariția cazului în presă, a aprofundat cercetările și a descoperit că primarul l-a instigat pe șofer să susțină o variantă nereală și a sesizat procurorii care, după un an și patru luni, i-au trimis pe cei doi în judecată.
Atât primarul Pigui, cât și șoferul Vintilescu, timp de doi ani, trebuie să respecte măsurile de supraveghere, în caz contrar, dacă pe parcursul acestui termen, cu rea-credinţă, nu respectă obligaţiile impuse, ori săvârşesc o nouă infracţiune intenţionată, instanţa poate revoca amânarea şi să dispună aplicarea şi executarea pedepsei în regim de detenţie, însă decizia Judecătoriei Tg-Jiu poate fi atacată cu apel.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.