Primarul Romanescu a pierdut procesul intentat de directorii din Primăria Târgu Jiu. Deciziile de imputare pentru 3,8 milioane de lei, anulate!


Cinci directori din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu au reușit să anuleze în instanță deciziile de imputare emise de primarul Marcel Romanescu pentru suma de 3,8 milioane de lei, stabilită ca fiind prejudiciu, în urma unui control al ANAF, finalizat în urmă cu doi ani.
E o primă victorie a celor cinci funcționari împotriva măsurilor dispuse de inspectorii fiscali care au verificat contractele pentru iluminatul festiv al orașului și cel pentru iluminat public, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Tribunalul Gorj a decis, vineri 2 noiembrie a.c., să admită acțiunea formulată de directorul tehnic Marius Ionescu, directorul economic Narcisa Cristea, secretarul Grigore Jianu, șeful de la Gospodărire comunală Ionuț Jilăveanu și șeful serviciului juridic Constantin Răduțoiu, împotriva dispozițiilor de imputare emise de primarul Marcel Romanescu, în luna august a anului trecut. Judecătorii au anulat dispozițiile primarului și l-au obligat pe acesta la plata a 10.710 lei cheltuieli de judecată către Narcisa Cristea și 1.000 de lei către Constantin Răduțoiu. Hotărârea Tribunalului Gorj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs într-un termen de 15 zile.
Trebuie spus că, în urmă cu aproximativ trei ani un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a dispus ANAF verificarea contractului prin care în anul 2010 iluminatul festiv al orașului a fost încredințat firmei Euro Audit Service SRL din Târgoviște, deși exista prevedere expresă cu referire iluminatul de sărbători într-un contract cadru pe zece ani și trebuia asigurat de Romlux Lighting SRL tot din Târgoviște, societate cu aceeași asociați ca și Euro Audit.
Controlul a fost finalizat în noiembrie 2016 și inspectorii ANAF au stabilit un prejudiciu de circa 3,8 milioane de lei, iar persoanele responsabile pentru nerespectarea prevederilor legale au fost găsiți cei cinci șefi din primărie, plus fostul edil Florin Cârciumaru. Dosarul penal a fost declinat la DNA Craiova, iar potrivit măsurilor dispuse de inspectorii fiscali, suma trebuia recuperată de la cei găsiți responsabili de prejudicierea bugetului.
În august, anul trecut, primarul Marcel Romanescu, proaspăt ales în funcție, a emis decizii de impunere pentru recuperarea banilor, însă instanța de fond a anulat actele administrative.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

6 comentarii

  1. Nea’ Romanescule ,,,,,daca vrei sa obtii hotarari judecatoresti corecte cere stramutarea actiunilor la Instante din Ardeal .

  2. Dispozitii abuzive!!! Primar care se umfla si se desumfla!

    • Ce ai Adisor TuDorel ? Ai mancat comina ? Tu , un amarat ,pus viceprimar cu japca de nasul tau Circiumaru te compari cu primarul Romanescu „

  3. Primarul trebuia sa respecte masurile dispuse de ANAF, altfel platea el. Titlul executoriu se obtine prin sentinta data de instanta competenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: