sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 16:54

Primarul Romanescu promite canalizare pluvială modernă în cartierul Debarcader


Locuitorii din cartierul Lotrului-Debarcader vor avea parte de o îmbunătățire a sistemului de colectare a apelor pluviale. Investiția va fi realizată acolo unde s-au constatat deficiențe cu privire la funcționarea canalizării. Primarul municipiului Târgu-Jiu Marcel Romanescu își dorește să nu mai existe probleme ca cele de la sfârșitul acestei veri când întregul oraș a fost inundat din cauza canalizării care nu a făcut față debitului mare de precipitații.

„Nu-mi doresc ca în municipiul nostru să mai existe astfel de imagini! În urma deplasărilor în teren pe care le-am făcut în perioadele cu precipitații abundente, și în urma sesizărilor cetățenilor din municipiu, am inițiat o serie de proiecte care să conducă la îmbunătățirea sistemului de colectare a apelor pluviale, acolo unde s-au constatat deficiențe cu privire la funcționarea canalizării. Astfel, unul din proiectele importante care a fost elaborat este reprezentat de obiectivul ”Canalizare Pluvială Cartier Lotrului – Debarcader”, a conchis Romanescu.

Prin această investiție se va realiza un canal colector cu diametrul de 1200 m, în lungime de 1143 m, cu deversare în râul Jiu, canal care va prelua apele pluviale provenite din zona de Nord a municipiului, dar și apele pluviale colectate de canalizarea realizată pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu. Realizarea investiției respective va avea un impact pozitiv semnificativ asupra funcționării întregului sistem de canalizare a municipiului, întrucât, pe lângă rezolvarea problemelor din cartierele Debarcader și Bicaz, debitele ce provin din zona de Nord către zona centrală se vor reduce.
A fost finalizată procedura de achiziție, urmând ca, în cel mai scurt timp, să înceapă execuția lucrărilor. Investiția se ridică la aproximativ două milioane de lei.

loading...
Loading...

Citește și

Control al Direcției Publice la o primărie din Gorj! Edilul a cerut verificarea, supărat pe asistenții comunitari

Un control amplu s-a desfășurat ieri la Primăria Albeni, câțiva reprezentanți ai Direcției de Sănătate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.