Primarul Romanescu, în SCANDAL cu BECHE JR., pupila BARONULUI PSD Bădălău și apropiatul ministrului Cuc


De două zile, în spațiul public local au apărut câteva atacuri ale șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Laurențiu Bratu, la adresa primarului Marcel Romanescu pe care l-a acuzat că nu a acordat sprijinul necesar pentru deblocarea lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului Tg-Jiu, în porțiunile unde sunt probleme din cauza planurilor parcelare, ba mai mult, îl consideră vinovat pentru stoparea lucrărilor, în condițiile în care a fost emis deja ordinul de oprire a acestora până la primăvară.
Liberalii au reacționat rapid și i-au cerut demisia lui Bratu pe motiv că declarațiile au substrat politic, iar directorul DRDP ”s-a transformat într-un personaj meschin care demonstrează că a fost numit de PSD în această funcție (…) pentru a fi parte a grupurilor de interese care gravitează în jurul PSD”.
Despre Bogdan Bratu presa giurgiuveană scrie că este un personaj controversat, omul senatorului Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.

 

Câteva declarații contradictorii apărute, în ultimele zile, în spațiul public, arată cum își pasează autoritățile responsabilitatea în cazul variantei de ocolire a municipiului Tg-Jiu.
Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova a declarat presei că nu avut nici un sprijin din partea Primăriei Tg-Jiu, că nu-l cunoaște pe primar și că autoritățile locale nu își doresc centura.”Dacă ar fi dorit să mă contacteze să avem o discuție în teren cei din Gorj, știu că am venit de fiecare dată când am fost solicitat. (…) Dacă aveam sprijinul lor deblocam lucrurile mult mai bine la Târgu-Jiu”, a spus Bratu.
Primarul Marcel Romanescu a susținut, însă, că s-au întâlnit și au avut mai multe discuții, iar blocajul la lucrările de pe centură a fost cauzat de firmele care trebuiau să realizeze planurile parcelare. „Am avut mai multe discuții la nivelul Instituției Prefectului. (…) Am avut mai multe licitații cu mai multe firme care trebuiau să realizeze aceste lucrări. Din păcate acele firme nu s-au ținut de treabă și acum lucrăm cu angajații primăriei pentru realizarea acestor planuri parcelare”, a afirmat Romanescu.
Liberalii au considerat declarațiile lui Bratu ca fiind iresponsabile și incompatibile cu funcția pe care o deține și i-au cerut demisia.
”Bogdan Bratu vrea să arunce vina incompetenței fostei administrații municipale și a celor de la drumuri, la o persoană care a venit în funcție de câteva luni, în condițiile în care varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu trebuia finalizată de aproape doi ani. În realitate, doar 40% din lucrări sunt realizate, existând numeroase litigii în instanță pe tema exproprierilor. (…) PNL, filiala Gorj, solicită demisia de urgență a directorului Bogdan Bratu, care demonstrează că nu este preocupat de soluționarea și finalizarea în timp util a lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului, ci este preocupat de politică și de decredibilizarea autorităților locale de la Tg-Jiu”, se arata in comunicatul remis presei de liberalii gorjeni.
Scandalul a continuat și ieri, în același ton, cu declarații ale lui Bratu că nu face politică și ezitări ale primarului Marcel Romanescu pe tema întrevederilor cu șeful DRDP.

Cine este Bogdan Bratu

Bogdan Laurențiu Bratu a fost ales consilier județean PSD la Giurgiu, anul trecut, și face parte din grupul de interese din jurul senatorului PSD Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, adică secundul lui Liviu Dragnea.
Ca să vedeți ce încrengătură a intereselor a putut țese în jurul său Bădălău, dar mai ales cum s-au scurs din Gorj sute de mii de euro spre clanul pesedist de la Giurgiu, trebuie puse în paralel traseele profesionale ale lui Bogdan Bratu și Marian Mina, actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu și al organizației județene a social-democraților.
Până în 2014, Bogdan Bratu a fost director economic la Sunny SRL, o firmă care a încasat aproape 3 milioane de euro din contracte pentru catering furnizat DGASPC Giurgiu. Societatea deține un hotel și un restaurant în vama Giurgiu, amănunt important pentru viitorul lui Bratu.
Fostul lider al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, numarul doi în PSD, l-a lăsat la președinția organizației județene pe Marian Mina, care ocupă și funcția de președinte al Consiliului Judetean Giurgiu, cei doi fiind legați și în plan personal, având în vedere că senatorul Bădălău este nașul de cununie al lui Mina. În 2009, Mina a fost numit șeful Agenției de Control și Încasare (ACI) Giurgiu, la bază fiind profesor de sport.Pe timpul mandatului său, toți cei opt casieri de la podul de peste Dunare ar fi fost arestați pentru luare de mita. În 2013, în guvernarea USL Mina a fost propulsat în funcția de director al DRDP Bucuresti, iar pe funcția rămasă vacantă, la ACI Giurgiu, a venit Bogdan Bratu. Din luna martie a acestui an, Bratu a fost numit director la DRDP Craiova. Toți acești băieți sunt strâns uniți în jurul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, deputat PSD de Giurgiu.
Și ca legăturile să fie complete, presa a publicat, anul trecut, o fotografie cu președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, dansând pe mese într-un club de lux din Mamaia, alături de fiul nașului său Bădălău și omul de afaceri George Cusa care controlează firma Gecor SA, cea care ani de zile a avut contract cu DRDP Craiova pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Gorj. Mai mult, presa giurgiuveană a dat publicității o fotografie, de la nunta lui Mina, în care apar Răzvan Cuc, actualul ministru al Transporturilor și afaceristul Cusa de la Gecor. Doar pe contractul pe ultimii doi ani pentru deszăpezire pe drumurile naționale din cadrul SDN Tg-Jiu, care s-a derulat până anul trecut, Gecor a încasat 2 milioane de euro.

loading...
Loading...

Citește și

S-a strigat DARUL la nunta din Albeni! Ce locație de nuntă au ales mirii după audierile de la poliție

În urma anchetei derulate de poliție și a dosarului penal întocmit pe numele primarului Ionuț …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.