duminică , 21 octombrie 2018 - 11:19

PRIMARUL și TREI SALARIAȚI, pasibili de ABUZ în serviciu


Edilul municipiului Motru, Gigel Jianu, juristul instituției Daniel Florescu, șefa Serviciului Autorizări, Angela Văduva, dar și responsabilul cu autorizările firmelor din instituția publică ar putea fi trași la răspundere penală pentru neglijență și abuz în serviciu. Asta pentru că au emis și semnat, luna trecută, o autorizație ilegală de funcționare pentru o unitate comercială din oraș, fără a avea la baza în dosarului de solicitare și documente relevante în acest sens. Infracțiunile s-au săvârșit cu intenție, spun persoane avizate din localitate, pentru ajutorarea afaceristului Dănuț Simionescu, deținătorul barului „La Academie” din municipiu, care ar fi sprijinit candidatul PNL în campania electorală de anul trecut.

Primăria Motru a dat-o în bară cu „Academia”!

Barul lui Simionescu, funcționează, de altfel, în condiții improprii, în sensul că localul prezintă pericol pentru clienți, acesta desfășurând activitate comercială în vechea sală a cinematografului din localitate, sală în care nu s-au făcut de ani buni verificări la structura de rezistență, tavanul fiind destul de fragil. De altfel, societatea lui Simionescu a pus, se pare, stăpânire pe fostul cinematograf deși spațiul aparține Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor.
La un moment dat, între cele două părți s-a încheiat un contract de comodat care a expirat cu mulți ani în urmă. Cu toate acestea, Simionescu se pare că prin fals ar fi folosit contractul nevalabil, mințind autoritățile locale în vederea obținerii, frauduloase, a autorizației de funcționare.
În această speță există, de altfel, și un proces în derulare, între Primăria Motru și SRL-D-ul lui Simionescu, unde avocatul afaceristului a fost, la un moment dat, tocmai soțul șefei de la Autorizări a instituției publice, Angela Văduva.

ISU doarme-n bocanci
ISU Gorj doarme de asemenea în bocanci așa cum fac și alte organe de control care vin și pleacă, ca la plimbare, prin „Academia” din Motru.

Jianu a pus urechea la Simionescu!

În ciuda acestor aspecte, cunoscute la nivelul Primăriei Motru, primarul fiind informat în prealabil că Regia de Film a anunțat încă din 2016 că nu mai are un contract valabil cu Simionescu ori cu societatea acestuia, Jianu a semnat, alături de trei salariați, avizarea funcționării barului, eliberând autorizația de funcționare cu nr.55, din 21 septembrie 2017. De remarcat este, că Jianu, a realizat comiterea infracțiunilor abia când a primit adresa nr.5754 din 5 octombrie 2017 prin care i se aduce la cunoștință de către Regia de Film că Simionescu și firma sa funcționează în ilegalitate, neavând relații contractuale pentru spațiul ocupat în fostul cinematograf.

 

Nu e panică, man…

Panicat, primarul a încercat să dreagă busuiocul iar pe data de 11 octombrie 2017, la o zi de la data primirii Regiei de Film, acesta emite două adrese prin care îl informează pe patronul barului cât și firma sa că i se retrage autorizația de funcționare, eliberată cu o lună în urmă, deoarece nu a avut toate documentele necesare. Documentele lui Jianu au ajuns cu siguranță la toaleta Academiei, deoarece efectele actului nu se văd..

Barul merge strună!

Astfel, în ciuda adreselor, barul ,,La Academie” nu s-a închis, asta pentru că primarul s-a codit să dea și o dispoziție de oprire a activității temporare a locului, până la intrarea în legalitate a societății și până la obținerea autorizației de funcționare de la Primăria Motru.

loading...
Loading...

Citește și

DEMERSURI la guvern pentru DEBLOCAREA fronturilor de lucru la Cariera Jilț Nord

Mihai Weber anunță că Ministerul de Finanțe a dat aviz favorabit pentru proiectul de hotărâre …

4 comentarii

 1. În administrație se aranjează.

  Toți trei niște vai de mama lor.
  Florescu dintr- un vânzător la tarabă în piață care vindea chiloți, reprofilat de politic jurist la primărie. Știință ioc.
  Văduva la fel ….un om fără scrupule, slab profesional.Despre Jianu ….fără scrupule.
  Ps. Ce mai dă psd-ul in voi Florescule (tarabagiule) . Nu mai tine alianță cu Alde ( Popescu….) ?
  Nu este o mare problemă că ai fost tarabagiu, toți pornesc de undeva…exp Morega electrician si țop director, insă tu ca majoritatea celor de la primărie ați ocupat posturile prin aranjamente meschine, sau chiar fară concurs.

 2. Daca o sa inchideti si academia un simbol al democratiei si al distractiei o sa ramaneti vai mama voastra.Imi pare rau ca din luptele astea politice,se va alege praful de oras.(cum ne noi nu ne nimeni)…….va ramane un oras de pensionari……

  • Simbolul democratiei si al distractilor. Asa vede romanul un local fara autorzati.Apoi ne plangem cand mor tieri an club .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.