PRIMARUL Târgu-Jiului AMENINȚĂ cu PROTESTE


Marcel Romanescu spune că scoate angajații Primăriei Târgu-Jiu la proteste în fața Prefecturii, dacă nu va primi sumele de care are nevoie la rectificarea bugetară.

Edilul municipiului speră să primească o sumă “îndestulătoare” pentru a asigura funcționarea activității Edilitara până la sfârșitul anului. Marcel Romanescu spune că ar avea nevoie de 60-70 de miliarde de lei vechi, sume ce nu au fost repartizate la începutul anului la prima rectificare. Primarul Târgu-Jiului afirmă că, în acest moment, nu poate acoperi cheltuielile pentru toate investițiile demarate în acest an și pentru cele care urmează să fie scoase la licitație. Marcel Romanescu nici nu vrea să se gândească la faptul că nu va primi sumele necesare pentru funcționare până la sfârșitul anului și că primăria ar putea intra într-un blocaj. Edilul Târgu-Jiului amenință chiar cu proteste. “Noi, sincer, am avea nevoie de foarte multe sute de miliarde pentru investițiile pe care le avem demarate sau pe care am putea să le scoatem la licitație. Anul trecut, am pregătit foarte multe proiecte. Din păcate, în acest moment, nu le putem acoperi cu sumele de la bugetul local. Sperăm însă că ne va fi repartizată o sumă îndestulătoare încât să putem asigura funcționarea activității, de exemplu, la Edilitara, până la sfârșitul anului. Asta ar presupune să ne repartizeze, așa cum ni se și cuvine pe lege, undeva la 60-70 de miliarde de lei vechi, sume care n-au fost alocate în primele 3 luni ale anului, raportat la legea bugetului de stat, care spunea că trebuie să primim 60% din impozitul pe venit. Ne-au fost repartizate doar 41,37% din impozitul pe venit. Să sperăm că de data aceasta, hotărârea de guvern cu rectificarea va aduce vești mai bune autorităților publice locale. Sunt foarte multe autorități publice locale și aici nu mă refer doar la comune, mă refer la orașe, care, în condițiile în care această rectificare nu aduce anumite sume consistente, nu cred că vor putea încheia exercițiul bugetar pe acest an. Dacă nu vom primi sumele necesare, îi voi aduc pe toți în fața Prefecturii Gorj. Indiferent cine va fi prefect și indiferent cine va conduce guvernul, toți angajații care vor fi afectați și toate societățile vor trebui să meargă în fața Instituției Prefectului, pentru că un guvern iresponsabil asta merită. Merită proteste de masă. Am văzut primari PSD care vorbesc la unison cu primarii liberali de incapacitate de plată și de o posibilă perioadă de intrare în insolvență”, a conchis Marcel Romanescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.