PRIMARUL Târgu-Jiului, MESAJ pentru ministrul Transporturilor. Ce RECOMANDARE îi face


Marcel Romanescu îi transmite lui Răzvan Cuc să-i facă o vizită senatorului PSD Cârciumaru să-l întrebe de ce s-a ajuns la un blocaj la centura ocolitoare a Târgu-Jiului, dacă ministrul consideră că sunt vinovați în cadrul primăriei.

Marcel Romanescu a reacționat în urma vizitei ministrului Transporturilor făcută, în weekend, la centura ocolitoare a orașului. Răzvan Cuc a dat vina pe Primăria Târgu-Jiu pentru blocarea lucrărilor la centura ocolitoare, acuzând fie rea-voință, fie incompetență. Marcel Romanescu a dat asigurări că blocajul în care s-a intrat nu a fost din vina sa. A ținut să precizeze că investiția ar fi trebuit finalizată în octombrie 2016, înainte ca el să obțină mandatul de primar. Romanescu spune că ministrul Cuc ar fi trebuit să-l ia la întrebări pe senatorul Florin Cârciumaru în ceea ce privește problemele de la centură. „Am văzut că a fost un reprezentant al primăriei, domnul viceprimar. Chiar dacă nu a avut niciun fel de mandat, eu o iau în continuare ca o întâlnire strict politică, pentru că dacă era o problemă de o altă natură, eram înștiințat ca autoritate. Mai mult decât atât, l-am văzut pe centură chiar și pe domnul Cârciumaru, în fotografii. Putea să-l întrebe ce s-a întâmplat cu centura, pentru că din datele pe care le am eu în acest moment, centura trebuia să fie gata din octombrie 2016. Sunt primar din luna iunie 2017. Dacă domnul ministru consideră că există vinovați în cadrul primăriei Târgu-Jiu, ar trebui să-i facă o vizită domnului senator Cârciumaru să-l întrebe de ce s-a ajuns în această situație. Eu știu ce am făcut. Știu că în momentul de față se lucrează pentru planurile parcelare și pentru cadastrul sistematic. Este pentru prima dată când se scoate la licitație și se ocupă o firmă de realizarea acestui proiect. Mai mult decât atât, există o hotărâre de guvern prin care se pune la dispoziția Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi o suprafață de teren care coincide cu traseul centurii. Este inventariat în domeniul public al statului român”, a declarat primarul Târgu-Jiului.

Romanescu: Sper ca ministrul Cuc să se țină de promisiuni

Marcel Romanesu speră ca ministrul Transporturilor să-și respecte promisiunile făcute la Târgu-Jiu, iar, în acest an, să se afle câștigătorul lictației care se va ocupa de finalizarea centurii ocolitoare. Edilul Târgu-Jiului spune că și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are o vină pentru întârziarea lucrărilor. Amintește că, în mai 2018, la un an și jumătate de când ar fi trebuit finalizată centura, CNAIR a constatat că proiectul nu a corespuns cu realitatea și l-a refăcut. „În 2018, în mai, adică la un an și jumătate după ce trebuia finalizată centura muncipiului, Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi constată că proiectul nu corespunde cu realitatea. Deci, s-au angajat că realizează un proiect, au dat un termen de finalizare al lucrării în 2016 și, în 2018, au spus că nu era proiectul corect și că trebuie refăcut. Licitația care se organizează în acest moment este licitația care ia în calcul noul proiect pregătit de către Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi. Corect era ca primăria și Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi să se pună la masă și să găsească soluții. Nu rezolvăm nimic dacă aruncăm pisica moartă în curtea celuilalt. Se putea găsi o rezolvare. Eu sper ca domnul ministru Cuc să se țină de cuvânt măcar în privința termenului pe care l-a anunțat la Târgu-Jiu și să avem anul acesta măcar licitația finalizată să știm care este firma care poate să realizeze acele tronsoane neefectuate”, a conchis edilul Târgu-Jiului.

loading...
Loading...

Citește și

PRIMARI gorjeni, despre ALEGERILE LOCALE în două tururi

Edilii din județul Gorj au păreri împărțite în ceea ce privește organizarea alegerilor locale din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.