Primele de murături – cerute azi la CEO de către salariaţii de la Brăila

cet-braila

Directorii CEO se întâlnesc astăzi cu directorul şi liderii de sindicat de la CET Brăila, cele două grupuri energetice fiind preluate de compania din Târgu Jiu, la începutul lunii octombrie, în contul unor datorii de aproape 30 de milioane de lei. Problema este că cei 280 de salariaţi au un alt Constract Colectiv de Muncă (CCM), în care au fost prevăzute prime şi alte facilităţi pentru angajaţi.

De altfel, CE Oltenia a primit deja ameninţări, salariaţii făcându-şi publică intenţia de a da în judecată compania, în cazul în care aceştia nu vor beneficia de primele prevăzute în CCM. În această situaţie, reprezentanţii companiei vor avea o întâlnire astăzi cu liderii de sindicat, printre care şi Ion Pisc Scrădeanu, prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), federaţie din care fac parte şi salariaţii de la Brăila. La această întâlnire va veni şi directorul CET Brăila, Stănel Ionel Necula.

„Trebuie schimbat CCM”

Administraţia CEO transmite însă că noii salariaţi ai companiei vor avea aceleaşi drepturi ca restul salariaţilor CEO. Prin urmare, foarte probabil, CCM-ul CET Brăila va fi modificat: „Sunt trei organizaţii sindicale şi aproape 300 de salariaţi. Deocamdată se fac probe de performanţă la grupul modernizat, pentru a-i da drumul pentru câteva zile. Parte dintre salariaţii de la Brăila sunt angrenaţi în această activitate de pornire a grupului, ceilalţi fiind în şomaj tehnic, plus o zi liberă pe săptămână. Vom avea discuţii în care le vom explica faptul că vor beneficia de drepturi similare salariaţilor CEO. Vom încerca să rezolvăm problema CCM pe care ei l-au încheiat cu Termoelectrica. Vedem la discuţiile de mâine (azi, n.red.) ce soluţii vor fi găsite”, a declarat directorul diviziei energetice din cadrul CEO, Aurel Medinţu.

loading...
Loading...

Citește și

Lumină, doar de la lumânare! După ce i s-a furat cablul de curent, un localnic sărac din Berlești a ajuns să fie tot el cercetat de poliție!

Un echipaj de poliție din Berlești s-a prezentat, săpămâna trecută, la locuința unui cetățean cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: