duminică , 15 decembrie 2019 - 21:04

Primele în CE Oltenia riscă să devină istorie

ceo-bani

În următoarele zile, sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia vor avea din nou ceva de împărţit, la negocieri. Este vorba despre o temă foarte sensibilă în sistem: prima de Crăciun.

Surse credibile spun că intenţia administraţiei CEO este să nu acorde nici prima de Crăciun şi, în general, să „stârpească” acest obicei, vechi de zeci de ani, de acordare a bonusurilor financiare de aproximativ patru ori pe an, aşa cum s-a întâmplat până acum. Prin urmare, există riscul ca cei peste 18 mii de salariaţi ai companiei să nu mai primească prima de iarnă.

Optimism

Singura speranţă, am spune, este ca negociatorii din partea sindicatelor să fie extrem de determinaţi şi să vină cu argumente ce nu pot fi ignorate de conducerea CEO. În acest sens, în această săptămână se va întruni comisia paritară. Un minus al sindicatelor ar putea fi însă,  lipsa credibilităţii, mai ales a celor din FNME. De asemenea, dacă programul de austeritate al companiei prevede fără echivoc faptul că CEO nu-şi mai poate permite să acorde astfel de bonusuri financiare (deşi, în ultimele luni ale acestui an, vânzarea de energie a fost una extrem de bună), există riscul ca salariaţii să nu mai beneficieze nici de prima de Crăciun, pe lângă alte facilităţi pierdute din cauza situaţiei nefavorabile a CEO din prima partea a anului 2013, pe piaţa energetică. Vicepreşedintele FNSE „Univers”, Constantin Creţan, are sentimentul că salariaţii nu vor pierde: „Calcule şi negocieri în data de 6 noiembrie, cu şefii CEO, la comisia paritară. Administraţia nu are niciun interes să nu acorde aceste prime. Sunt optimist”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

2 comentarii

  1. Cum mama ei de treaba sa nu aiba interes sa nu dea prima cand ei fac orice pentru a reduce din cheltuieli basca ca nu e prinsa in contractul beton facut de Ruset Cretan si alti monstrii(la propriu)sacrii ai sindicalismului oltean.Sa nu dea sfantul sa negociati reducerea platilor compensatorii ca dati de belea.Si mai faceti si voi calcule cand semnati pe productia de energie ca o luam iar in mana.Hai noroc!

  2. Un sistem nerod si discriminatoriu de premiere inventat de jupanii de la sindicate si acceptat curveste de politicienii aflati , pe rand , la guvernare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: