Proba de matematică i-a speriat pe elevii din Gorj

evaluare-mate1

Aproximativ 3.490 de elevi gorjeni au susținut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv proba scrisă la Matematică. Timp de două ore, aceștia au încercat să rezolve cât mai multe dintre subiectele de pe foaia de examen, cu speranța că vor obține o notă mare pentru a fi admiși la liceul dorit.

evaluare-mate

Picture-0043.527 de elevi gorjenii s-au înscris anul acesta pentru a susține Evaluarea Națională. Dintre aceștia, doar 3.489 s-au prezentat în sala de  examen, 38 considerând că nu este necesar să susțină proba. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, și cea de-a doua probă a Evaluării Naționale a decurs fără incidente.

Rezultate mai mici decât la română

Foarte mulți dintre cei care au susținut ieri proba la matematică, precum și părinții care îi așteptau în curțile școlilor, au fost de părere că subiectele au fost mult mai grele decât cele de Limba și literatura română. Elevii speră ca nota obținută la prima probă să îi ajute să aibă o medie mare. ,,Încă nu a ieşit fiica mea de la examen, dar a ieşit prietena ei. Am văzut subiectele şi mi s-au părut foarte grele. Am emoţii foarte mari! Este deja aproape ora 11:00 şi nu au ieşit decât unul sau doi elevi. Ei zic că au făcut, dar să vedem notele”, a spus unul dintre părinți. ,,Am făcut o parte dintre subiecte, dar nu am reușit să termin tot. Mi s-a părut mult mai greu decât la română. Sper totuși să iau o notă bună. La română am făcut tot și mă aștept la o notă mare. La final sper să am o medie care să mă ajute să intru unde vreau”, a spus unul dintre candidați.

Nota de la Evaluare contează foarte mult

Anul acesta, media pe care absolvenții clasei a VIII-a o vor obține la Evaluarea Națională va conta de trei ori mai mult decât media celor patru ani de studiu ai gimnaziului. Astfel, la calcului mediei de admitere la liceu, 75% va fi media examenului național și 25% media anilor de studiu.
Absolvenții clasei a VIII-a vor afla primele rezultate pe data de 27 iunie, până la orele 16.00. În aceeași zi, între orele 16.00- 20.00, vor putea fi depuse contestațiile, urmând ca pe data de 1 iulie să fie afișate rezultatele finale ale examenului. Admiterea la liceu va începe pe data de 4 iulie – prin completarea fișelor de înscriere.

Loading...

Citește și

Alocațiile, înlocuite cu vouchere!

Modul de acordare a alocațiilor de stat pentru copii ar putea fi modificat. Mai exact, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.