miercuri , 26 februarie 2020 - 19:16

Probă fără incidente și emoții la Evaluarea Națională

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut ieri prima probă a Evaluării Naționale, respectiv proba de Limba și literatura română. Deși inițial au fost înscriși 3.560 de elevi în vederea susținerii acestei probe, doar 3.522 s-au prezentat la examen.

Cei 3.522 de elevi gorjeni prezenți la proba de luni a Evaluării Naționale au susținut examenul în 87 de centre de examinare constituite la nivelul întregului județ.

Elevii – siguri pe ei, părinții – cu sufletul la gură

Chiar dacă proba susținută luni a fost prima din cadrul Evaluării Naționale, elevii nu au avut foarte mari emoții. Aceștia s-au pregătit încă din timpul anului școlar și se așteaptă la rezultate bune. ,,Nu am avut emoții foarte mari. Tot ceea ce am avut în foaia de examen am făcut și la clasă, nu au fost surprize. Am răspuns la toate cerințele, nu mi s-a părut greu. Mă aștept să iau o notă mare! Acum ne pregătim pentru proba la matematică, acolo emoțiile sunt mai mari”, a spus Andreea, elevă la Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.
Cei care au stat cu sufletul la gură până când și-au văzut copiii ieșind din sala de examen au fost părinții. Aceștia au declarat că au emoții mai mari decât candidații. ,,Îmi aștept nepotul. Nu pot să mă pronunț asupra rezultatului, dar pot să spun că a fost pregătit pentru acest examen. Am fost cadru didactic și pot să evaluez nivelul lui de pregătire. Am emoții pentru el, dar cred că s-a descurcat”, a spus bunicul unuia dintre elevi.

Probă fără incidente

Potrivit reprezentanților IȘJ Gorj, prima probă din cadrul Evaluării Naționale a decurs fără incidente. „Nu s-a înregistrat niciun incident, nu a fost eliminat niciun elev, totul a decurs conform planului. Pe tot parcursul probei elevii au fost supravegheați atât de către cadrele didactice, cât și de camerele video. La această probă au fost 38 de absenți”, a declarat Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul IȘJ Gorj.

Loading...

Citește și

Bancul zilei

O matusica ratacita prin oras il intreaba pe un tip un pic cherchelit: – Ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.